Според информация, идваща от севернокорейските държавни медии, Ким Чен-ун е

...
Според информация, идваща от севернокорейските държавни медии, Ким Чен-ун е
Коментари Харесай

Северна Корея призна за "тежък инцидент", свързан с борбата с COVID-19

Според информация, идваща от севернокорейските държавни медии, Ким Чен-ун е порицал висши чиновници в страната, поради пропуски, които са провокирали „ тежък случай “, обвързван с битката с COVID-19, написа Би Би Си.

В отчет на севернокорейския водач, оповестен от държавната осведомителна работа, Чен-ун е обвинил висши чиновници в немарливост. Според него те са „ провокирали тежък случай, който е довел до огромен риск за хората и сигурността на нацията “.

В резултат на това няколко членове на партията са били отзовани – в това число един от авторитетния непрекъснат комитет, който се състои от петима членове, измежду които и самият Ким Чен-ун, само че техните имена не са посочени.

Докладът е рядка индикация за сериозността на обстановката, обвързвана с COVID-19 в Северна Корея, която преди този момент настояваше, че няма случаи на инфектирани – изказване, което буди подозрение у здравните специалисти по света.

В момента страната е затворила границите си, с цел да предотврати проникването на вируса, само че в комбиниране с интернационалните наказания, това води до изострен дефицит на храна и утежняване на стопанската система на страната.

Ким Чен-ун призна, че обстановката с храните в страната е „ напрегната “ и предизвести жителите си да се приготвят за „ най-лошото “, правейки съпоставяне със смъртоносния апетит през 90-те години на предишния век.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР