Според естонската разузнавателна служба е малко вероятно Кремъл да прибегне

...
Според естонската разузнавателна служба е малко вероятно Кремъл да прибегне
Коментари Харесай

Естония: Малко вероятно е Русия да използва тактически ядрени оръжия в Украйна

Според естонската разследваща работа е " малко евентуално " Кремъл да прибегне до тактически нуклеарни оръжия в Украйн а заради " интернационалната съпротива и ниската военна успеваемост ".

В годишното проучване, озаглавено " Международната сигурност и Естония 2023 година ", шпионската работа на балтийската страна декларира: " Въпреки че потреблението на тактически нуклеарни оръжия в Украйна е малко евентуално заради интернационалната съпротива и ниската военна успеваемост , Русия продължава да държи " нуклеарната карта " на масата като инструмент за антизападно влияние, с цел да внуши боязън от война и да разубеди западните страни да оказват помощ на Украйна. "

Естонските анализатори прибавят: " Макар че Путин към момента наподобява има вяра, че времето ще играе в интерес на Русия и той ще успее да " бомбардира " Украйна на масата за договаряния, рано или късно действителността ще осени Кремъл. "
 Естония отзова посланика си в Русия
Естония отзова посланика си в Русия

Той е напуснал резиденцията си рано тази заран

В същото време естонската организация за външно разузнаване предизвести, че Русия към момента има сили да окаже " благонадежден боен напън " върху Балтийския район и че рискът за сигурността в района се е повишил в средносрочен и дълготраен проект, заяви организация " Ройтерс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР