Според експертите, един конкретен вид сирене може да ви докара

...
Според експертите, един конкретен вид сирене може да ви докара
Коментари Харесай

Лекари съветват: Не яжте тези сирена, ако сте над 65

Според специалистите, един съответен тип сирене може да ви докара съществени здравословни проблеми на тази възраст, макар че е изцяло безвредно за хора под 65 години.

Не може да се отхвърли: колкото и млади да изглеждате или да се чувствате, стареенето има своите лични провокации. И в случай че някои от тях, като досадните болки в гърба, припомнят сами за себе си, други могат да останат доста по-незабележими, само че, за жалост, надалеч по-опасни.

Ако сте на възраст над 65 години, това може да значи внасяне на значими промени във вашия здравословен метод на живот , в това число питателните ви привички. Според специалистите, един съответен тип сирене може да ви докара съществени здравословни проблеми на тази възраст, макар че е изцяло безвредно за хора под 65 години.

Възрастните хора, които съгласно определението на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) са тези над 65 години, има по-висок риск да получат хранително отравяне.

Здравният орган изяснява, че това е по този начин, тъй като " с напредването на възрастта, имунната им система и органи не разпознават и не се избавят от нездравословните микроби, както преди. "

Това прави възрастните хора уязвими към съществени хранителни болести, в това число инфекции, породени от салмонела, ешерихия коли и листерии . По данни на CDC, почти половината от възрастните хора с доказани хранителни болести са приети в болница. Поради тази причина лицата над 65 години би трябвало да ползват засилени защитни ограничения за сигурност на храните, с цел да компенсират повишения риск.

След като навършите 65 години, някои от вашите храни може ненадейно да провокират странични реакции. Клиниката Майо в Съединени американски щати предизвестява, че някои типове зрели с плесен сирена, като бри и камамбер, могат да причинят непропорционално хранително отравяне при възрастните хора и други уязвими групи. Докато плесените, употребявани при тези сирена, могат да бъдат безвредни за консумация от множеството здрави възрастни, експертите предлагат те да се заобикалят от хора с отслабена имунна система, възрастни хора, бременни дами, кърмачета и дребни деца.

Тези типове сирена може да са рискови, защото са „ по-малко кисели от твърдите сирена и съдържат повече влага, което значи, че могат да бъдат идеална среда за нездравословни бактерии , като листерии, с цел да узреят “.

Листериите, салмонелата и бруцелата са единствено някои от най-често срещаните бактериални замърсители, открити в меките сирена.

Има безвреден метод да продължите да се наслаждавате на обичаните си меки сирена и след 65 година:

Внимателното готвене би трябвало да убие всички бактерии в сиренето, тъй че сирена като бри, камембер, шевре, рокфор или горгонзола би трябвало да минат през термична обработка.

Все отново внимавайте, тъй като незадоволително обработеното сирене може да ви сътвори подправено възприятие за сигурност и да ви направи уязвими към зараза.

„ Важно е да се уверите, че сиренето е добре обработено “, прибавят специалистите.

Непастьоризираните сирена, т.е. тези, които не са били термично обработени, с цел да се унищожат нездравословните патогени, също могат да нанесат вреди на вашето здраве, в случай че сте на възраст над 65 години. Въпреки че множеството сортове сирена по рафтовете на питателните магазини нормално са пастьоризирани , сирената, зрели над 60 дни, може да не са били подложени на тази защитна мярка. Винаги би трябвало да проверявате етикета, с цел да се уверите, че млечните ви артикули са пастьоризирани, или да попитате личния състав на ресторанта, в случай че не сте сигурни за съставките на храната, до момента в който ядете на открито.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР