Според данните от вчерашната търговия, фондовите индекси на Западна Европа

...
Според данните от вчерашната търговия, фондовите индекси на Западна Европа
Коментари Харесай

Фондовите индекси на Европа спаднаха заради ситуацията в Турция


Според данните от вчерашната търговия, фондовите показатели на Западна Европа спаднаха, поради запазването на опасенията във връзка с обстановката в Турция. Това излиза наяве от известие на MarketWatch. Консолидираният показател на огромните предприятия в района Stoxx Europe 600 спадна с 0,25 % и съставлява 384,91 пункта.

Британският FTSE 100 единствено за ден се намали с 0,32 %, френският CAC 40 – с 0,04 %, немският DAX – с 0,53 %. Испанският IBEX 35 загуби забележителните 0,75 %, а италианският FTSE MB – 0,58 %.

Инвеститорите се притесняват, че проблемите с Турция може да се трансферират в Европа, поради огромното наличие на финансови компании на еврозоната в страната. Обещанието на централната банка на Турция да обезпечи ликвидност на финансовата система в изискванията на валутна рецесия не съумя да се отрази в поддръжка на финансовите пазари: курсът на лирата продължава спадът, а турските фондови показатели се намалиха внезапно.

Централната банка даде обещание „ да предприеме всички нужни ограничения “ за поддръжка на финансовата система изискванията на отслабващата лира. В частност тя намали запасите за банките, отбелязвайки, че това ще даде опция за освобождение от порядъка на към 10 милиарда лири, 6 милиарда $, а също по този начин и запаси от злато на стойност от към 3 милиарда $. Осевн това Централната банка смекчи условията за поръчителство, прилагани от ней към банките в страната във връзка с интервенциите на паричния пазар, усили съвсем три пъти сумата на допустимите заеми в лири под формата на поръчителство на валутни активи.

Анализаторите дефинират обстановката в Турция като следващ световен риск. Част от тях считат, че ограниченията на Централната банка на страната не са задоволителни, че са нужни по-решителни ограничения, защото сегашните не се отразяват въобще на пазара.

Цената на акциите на немската химическа компания Bayer се сринаха с 10,5 %. Американската компания Monsanto, добита от немската химическа компания за 66 милиарда $ ле глобена със сумата от 289 млн. $, откакто окръжният съд в Калифорния реши, че създаваният от нея хербицид Roundup провокира онкологично заболяване при потреблението му от градинарите. Компанията счита да апелира решението.

Пазарната стойност на Air France-KLM спадна с 4,1 %, откакто водачите на компанията заплашиха със стачка, в случай че не бъдат обновени договарянията за заплатите от идния нов началник.

Заради опасенията, свързани с Турция поевтиняха и акциите на туристическите компании, като TUI AG – с 2,5 %, Thomas Cook Group Plc - с на 2,9%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР