Според Асошиейтед прес човекът, който е пуснал документите, е дете,

...
Според Асошиейтед прес човекът, който е пуснал документите, е дете,
Коментари Харесай

АР: Дете с псевдоним „Лука“ пуснало в мрежата военните тайни в САЩ

Според Асошиейтед прес индивидът, който е пуснал документите, е дете, което не е преследвало задачата да разкрие държавни секрети, а е желало да впечатли групата си.

Човекът, " източил " секретни данни на американското разузнаване за проектите за украинската контраатака, може да е дете под псевдонима " Лука ". За това написа Асошиейтед прес на 11 април, представен от украинския Фокус.

Изданието твърди, че е разговаряло с член на чат групата Discord, която е „ източвала “ документи в продължение на няколко месеца. Известно е, че той е на 18 години, само че не посочва името си от терзание за персоналната си сигурност.

Младежът сподели, че е влезнал в контакт с медиите, с цел да почисти репутацията на трето лице, употребяващо псевдонима " Лукa ". Именно той е, който разгласява документите, подвигна звук в осведомителното пространство на целия свят.

„ Лука е просто дете. Той просто продължи да разгласява това, с цел да се гъбарка с хората “, добави потребителят на Discord.

В същото време събеседникът на изданието не споделя кой в началото е качил документите в Thug Shaker Central. И не може да се ревизира за кого е работил този човек и какви ползи е преследвал съгласно тези данни.

Събеседникът счита, че индивидът, който е разгласил документите, не е осъзнавал мащаба и не е преследвал никаква идеология. Просто, съгласно него, това е било тривиално предпочитание да впечатли в групата си.

Потребителят на Discord означи, че в случай че „ истинския източник “ бъде задържан, тогава той има копия на „ над 100 “ страници документи, които заплашва да източи.

Превод БЛИЦ

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР