Според анкета, проведена от Сдружение на заведенията в България, много

...
Според анкета, проведена от Сдружение на заведенията в България, много
Коментари Харесай

С тези 2.5 м. заведенията правят още една крачка към фалита

Според анкета, извършена от Сдружение на заведенията в България, доста от заведенията са подготвени и да не отворят в символ на митинг, макар че през вчерашния ден точно за заведенията с открити площи част от ограниченията се разхлабиха и те поетапно могат да стартират да действат след средата на тази седмица.

Анкетата задава единствено един въпрос и той е с настояването да се понижи Данък добавена стойност ставката на 5% до края на 2021 година и да се отсрочи влизането в действие на Наредба Н18.

232 заведения са взели участие в допитването, като 70.55% от интервюираните са дали отговор, че в символ на митинг са подготвени да не отворят въобще, в случай че не се изпълнят горните две претенции.

25.86% от заведенията са подготвени да отворят при сегашните условия. 2.59% не дават отговор на въпрос и очевидно се двоумят.

С тези ограничения бизнесът е още една крачка по-близо към банкрута, в сравнение с към отваряне на заведенията. Това съобщи ръководителят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR. Като свои доводи той съобщи, че по тази скица ресторантьорите ще би трябвало да заплащат цялостния наем за заведението, като добави че това не е преференциално за тях, защото приходите на заведенията за хранене се генерират съгласно броя места.

Тези 2,5 м убиха желанието на бизнеса да отваря, разяснява още той. Алибегов бе безапелационен, че за ресторантьорския отрасъл няма подхванати никакви стопански ограничения.

Председателят на Асоциация на ресторантьорите упорства да се предприеме пакет от стопански ограничения.

По-късно през днешния ден от Асоциацията на ресторантьорите ще се срещнат с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата те се надяват да реализират резултати в понижаване на дистанцията сред масите.

Припомняме, че през вчерашния ден здравният министър издаде заповед, с която позволява визитите на търговски площи навън - градини, тераси и други - на заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Това може да се случва при съблюдаване на противоепидемични ограничения, като разполагането на масите на разстояние не по-малко от 2,5 метра и ограничавания при посетителите - не повече от 4 души или едно семейство.

Още през вчерашния ден се чуха тези, че наредбата не е ефикасна и не разрешава работа на заведенията, от една страна, а от друга, че ограниченията няма да бъдат спазвани. Миналата седмица също беше оповестена и подготвеност за митинги от страна на завадения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР