Според анкета, проведена от Ройтерс и фирмата за проучване Ipsos,

...
Според анкета, проведена от Ройтерс и фирмата за проучване Ipsos,
Коментари Харесай

Спада обществената подкрепа в САЩ за въоръжаване на Украйна

Според анкета, извършена от " Ройтерс " и компанията за изследване Ipsos, понижава поддръжката измежду американците от двете съществени политически партии на Съединени американски щати за снабдяването на Украйна с оръжия. Това е сигнален знак за Киев, който разчита в огромна степен на американско оръжие, с цел да се бори против Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11873
Двудневното допитване, което завърши през вчерашния ден, сподели, че единствено 41% от респондентите са съгласни с изказванието, че Вашингтон " би трябвало да даде оръжия на Украйна ". 35% не са съгласни, а останалите не са сигурни.

Подкрепата за доставките на оръжия от Съединени американски щати е намаляла от месец май, когато предходно изследване на " Ройтерс " и Ipsos сподели, че 46% от американците поддържат изпращането на оръжие, до момента в който 29% са срещу, а останалите не са сигурни.

Лидерите на Конгреса на Съединени американски щати още разискват настояването на президента Джо Байдън за 24 милиарда $ в допълнение финансиране за Украйна, от които към 17 милиарда $ ще бъдат помощ за защитата.

От началото на войната в Украйна през 2022 година Вашингтон е похарчил 44 ​​милиарда $ с цел да даде на Киев десетки танкове, хиляди ракети и милиони патрони. Украинските сили си върнаха серия от села и селища в контранастъпление, което стартира през юни, само че нейните бойци бяха възпрепятствани от големи съветски минни полета и окопи.

Някои републиканци се опълчват на изпращането на тези средства.

Припомняме, че Конгресът на Съединени американски щати изключи помощта за Украйна от законопроекта за незабавни случаи, с цел да предотврати отчасти затваряне на държавното управление. Белият дом и някои водачи на Конгреса дадоха обещание да гласоподават настрана пакет за Киев.

След гласуването във вторник ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти беше отхвърлен от поста си. Това усилва несигурността, тъй като някои от евентуалните му наследници са скептични по отношение на цената за американските данъкоплатци от подпомагането на държавното управление на Володимир Зеленски.

" Намаляването на поддръжката има негативен резултат върху поддръжката от Конгреса и в последна сметка върху вероятностите за спомагателни пакети от помощ ", изясни Елизабет Хофман, шеф по въпросите на Конгреса и държавното управление в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

По думите ѝ е нужно да бъде оповестено, че огромна част от парите, отпуснати за Украйна, остават в Съединените щати и подкрепят работните места на американски производители на оръжия. Байдън заяви в сряда, че скоро ще направи огромна тирада на тематика нуждата да продължи обезпечаването на средства за Зеленски.

Подкрепата за доставките на оръжия спадна и измежду демократите. В последното изследване единствено 52% от тях поддържаха въоръжаването на Украйна. През май поддръжката беше 61%. Сред републиканците поддръжката падна до 35%, при 39% през май. Около 34% от демократите и 56% от републиканците в анкетата се съгласиха с изказванието, че проблемите на Украйна " не са наша работа и ние не би трябвало да се намесваме ".

Допитването беше извършено онлайн в цялата страна, като са интервюирани 1005 възрастни американци. Мярката му за акуратност е от към 4 процентни пункта в двете направления.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР