Според анализ на “Goldman Sachs европейските страни могат да издържат

...
Според анализ на “Goldman Sachs европейските страни могат да издържат
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Цените на природния газ в Европа вероятно ще паднат рязко тази зима

Според разбор на “Goldman Sachs ” европейските страни могат да устоят на съкращенията на съветския газ тази зима, съобщи “The Guardian ”.

Цената на газа може да се намали с повече от 2 пъти тази зима, тъй като напъните на страните от Европейски Съюз да избегнат огромен дефицит на газ тази зима се оказват ефикасни.

Европейските цени на едро на природния газ се чака спаднат от към 215 евро за мегаватчас до под 100 евро за мегаватчас до края на първото тримесечие на идната година, съобщи американската банка. Тези данни са много под плануваните по-рано 213 евро.

Страните от Европейски Съюз побързаха да запълнят газовите си складове преди зимата, което докара до повишение на цените на газа на едро.

Този месец " Газпром " удължи прекъсването на газовите потоци по тръбопровода, без да показва периоди за възобновяването им.

" Безсрочното прекъсване на " Северен поток 1 " оставя Северозападна Европа без съветски газ отсега нататък. И въпреки че постоянно чуваме въпроса какво ще се случи с хранилищата, считаме, че по-добрият метод е да се запитаме какво ще се случи с цените. " обявиха анализаторите от “Goldman Sachs ”.

" Това е пъзелът, който Европа сполучливо реши. Тя понижи търсенето на газ в Европа и закупи LNG от други елементи на света, като по тази метод има ресурси над междинното “

Анализаторите чакат оборудванията за предпазване да бъдат запълнени приблизително на 90% до края на октомври и чакат да останат цялостни на повече от 20% до края на март идната година.

" Това, съгласно нас, ще сътвори предпоставки за понижаване на търсенето, което следим сега, а по-късно ще се трансформира в облекчение на пазара с края на зимата. “

Изтече документ, от който стана ясно, че Европейски Съюз се отхвърля от налагането на таван на цените на съветския газ, само че продължава да упорства за изключителни налози върху " непотребните " облаги на енергийните компании.

Цената на газа на едро във Англия през идващия месец се увеличи с 3 % до 358 лири за литър, което е с към 40 % по-ниско от пика й през август, само че въпреки всичко е два пъти повече от тази преди година.

Отделно от това ОПЕК се придържа към прогнозите си за постоянен растеж на международното търсене на нефт през 2022 година и 2023 година, базирайки се на признаци, че огромните стопански системи се оправят по-добре от предстоящото макар проблеми като възходящата инфлация.

В месечния си отчет петролният картел съобщи, че търсенето ще се усили с 3,1 млн. барела на ден през 2022 година и с 2,7 млн. барела на ден през 2023 година, без смяна по отношение на предишния месец. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР