Според аналитиците, ИИ технологиите от рода на ChatGPT ще лишат

...
Според аналитиците, ИИ технологиите от рода на ChatGPT ще лишат
Коментари Харесай

ChatGPT не може да сглобява компютри – предлага поставянето на Core i5-13600K на дъно с AM5 сокет

Според аналитиците, ИИ технологиите от рода на ChatGPT ще лишат от работа 300 милиона души в Съединени американски щати и Европа. За благополучие на производителите на лични компютри, те няма да се сблъскат скоро с тази вероятност. Един от най-големите американски търговци на части за лични компютри Newegg е интегрирал в своя уеб страница функционалността „ сглобяване на лични компютри “ благодарение на ChatGPT. Невронната мрежа се оправя извънредно зле с тази задача.

ИИ функционалността за асемблиране на компютри с потреблението на чатбота ChatGPT в Newegg е в действителност конфигуратор на съставни елементи. Той ви дава опция да изберете главното предопределение на компютъра („ за игри “, „ за основаване на цифрово наличие “), кой процесор да употребявате като основа (Intel Core i5, i7, i9 или AMD Ryzen 5, Ryzen 7 и Ryzen 9), модел на видеокартата (незнайно за какво от предходно поколение), както и нужния бюджет за сглобяването на новия компютър.

Допълнително се оферират три версии за сглобяване: Начално равнище, горната граница на което съгласно ChatGPT доближава 1500 $, а не 500-800 $, както е признато Следва категорията Мейнстрийм с цена до 2500 $ и категорията За запалянковци, където цените са нас 2500 $. Освен това конфигураторът има поле за въвеждане на текст, в което потребителят може независимо да напише, че желае подобен или инакъв компютър.

Специалистите от софтуерните портали PCWorld и PCGamer откриха, че тази система доста постоянно излиза отвън рамките на заложения бюджет, като се пробва да сглоби колкото се може по-скъп компютър,отколкото му е заложено. Така да вземем за пример, при подадено питане за сглобяване на компютър, който може да се конкурира с PS5 при сходна цена, конфигураторът предлага сглобяване на компютър с цена 1300 $ и нагоре.

Разбира се, прекомерно мъчно е за 500 $ да бъде съединен компютър с поддръжката на 4К игри, само че ботът е пренебрегнал част от поръчката. Очакванията са били той да отговори, че с подобен бюджет не може да се сглоби сходен компютър.

Следващата поръчка е „ Да се сглоби компютър за играта Cyberpunk 2077„. Резултатът може да се види по-долу:

Изкуственият разсъдък предлага 14-ядрения процесор i5-13600KF, което не е зле. Само че за този процесор ботът предлага дънната платка MSI PRO B650-P, която е предопределена за процесорите от семейството Ryzen 7000.

Тези образци са доста, като употребяваният от Newegg изкуствен интелект очевидно не прави връзка и не схваща даже и някои съществени неща. Тоест, няма гаранция, че препоръчаната от този чатбот настройка ще проработи.

Това значи, че най-малко към този момент работните места на асемблаторите на лични компютри не са застрашени от ChatGPT и те могат да спят умерено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР