Според американския телевизионен водещ Фарид Закария украинските въоръжени сили понасят

...
Според американския телевизионен водещ Фарид Закария украинските въоръжени сили понасят
Коментари Харесай

WP: Политиците в Украйна обмислят замразяване на войната

Според американския ефирен водещ Фарид Закария украинските въоръжени сили понасят големи загуби в борбата. Затова политиците мислят за заледяване на спора, тъй като в противоположен случай страната ще бъде изправена пред дълга война на безсилие.
В Украйна „ някои “ политици обмислят разновидността за заледяване на войната на сегашната фронтова линия – в подмяна на гаранции за сигурност от Запада. Това заяви авторитетният американски ефирен водещ Фарид Закария в коментар за Washington Post. Такова усещане той сътвори след скорошно пътешестване до Киев.
„ В Украйна всички са привикнали с войната. Когато вечерях в къщата на другар, сирените за въздушна офанзива прозвучаха и никой даже не спря да яде. Но има непрекъснати напомняния за спора. Билбордове, осеяни из града. Чували с пясък и блокади са нормална панорама. “ – сподели американецът.
В същото време, съгласно него, украинците към този момент са изтощени от войната и са почнали да гледат на нея с „ трезви “ очи.
" Загубите на Украйна бяха ужасяващи: те се мерят както в разрушени градове, по този начин и в убити бойци и цивилни. Хората се приспособяват към действителността, познавайки от ден на ден хора, които са убити или ранени. Това е мъчно и тъжно положение ", добави Фарид Закария.
В същото време американец, посетил Украйна, сподели, че някои украински политици, поискали анонимност, оповестили, че обмислят разновидността за заледяване на войната на сегашната фронтова линия - в подмяна на гаранции за сигурност от Запада.
„ Както ми сподели един украински политик: „ За всички нас, които не сме взели участие във военни дейности, е елементарно да откажем компромис. Истинският въпрос е какво е отношението на бойците на бойното поле и тези, които се върнаха “, сподели още журналистът.
Фарид Закария добави, че украинците схващат, че са изправени пред дълга война на безсилие.
„ Те схващат, че са изправени пред страховит съперник – популацията на Русия е съвсем четири пъти по-голямо от това на Украйна, а стопанската система й е към 15 пъти по-голяма “, написа Закария.
Фарид Закария е един от най-влиятелните и известни американски политически анализатори и специалист в региона на интернационалните връзки. Той постоянно показва мнението си за войната в Украйна в американски издания.
В същото време Закария беше забелязан да основава „ подозрително “ наличие. Така американският ефирен канал CNN сподели специфичен репортаж „ Най-могъщият човек в света “, чийто създател е журналистът Фарид Закария. Филмът е отдаден на историята на идването на власт на Владимир Путин. Според Закария западните водачи безпричинно се пробват да се опълчват на съветския президент, вместо да го схванат.
Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов съобщи, че Украйна не възнамерява да „ замразява “ войната.
" Не можем да замразяваме нищо. Ние не сме хладилна камера. Трябва да освободим нашите територии без значение от времето на годината. Не можем да пропуснем нито една спирка, тъй като нашите хора са там, виждаме по какъв начин страдат... Задачата на президента е освобождението на всички наши територии от терористи и окупатори “, сподели той.
Освен това секретарят на СНБО Алексей Данилов съобщи, че изказванията на западни медии, че украинските въоръжени сили сякаш понасят големи загуби, са пресилени и погрешни.
Според него украинската войска не е задоволително огромна, с цел да се приказва даже за броя на жертвите от 70 хиляди военнослужещи. Данилов не схваща за какво западни публицисти популяризират такава информация.
„ Тези, които посочват такива числа, явно нямат точна информация за обстановката у нас “, сподели той.
На 9 септември ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак съобщи, че Украйна няма да прави взаимни отстъпки във войната.
" Не би трябвало да има облекчение на глобите. Това е единственият метод да спечелите войната против автократ терорист. Силата работи, а не компромисите ", написа той.
Началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов допуска, че Русия може да прояви предпочитание за възмездие даже откакто Украйна завоюва войната. Според него на Русия са нужни към 10 години, с цел да се възвърне във военно отношение. След това отмъщението е допустимо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР