Според AltIndex, доставчик на алтернативни данни, глобалните инсталации на Биткойн

...
Според AltIndex, доставчик на алтернативни данни, глобалните инсталации на Биткойн
Коментари Харесай

Бизнесът с битоматите не върви толкова добре – интересът към машините изчезва

Според AltIndex, снабдител на различни данни, световните съоръжения на Биткойн банкомати неотдавна са достигнали най-ниската си точка от 2021 година насам.

Тези банкомати, известни още като Биткойн банкомати (битомати, BTM), улесняват покупката (и от време на време продажбата) на Биткойн токени благодарение на пари в брой или дебитна карта. Те рационализират преобразуването на пари в брой в биткойни, като трансферират средства в цифровия портфейл на потребителя и записват транзакцията в блокчейна – сигурна обществена счетоводна книга.

Популярността на BTM обаче понижава от декември насам, когато те доближиха исторически най-много в международен мащаб. Оттогава броят им е понижен със 17%, достигайки почти 32,500 през октомври. През януари 2020 година, преди провокирания от пандемията скок на цените на криптовалутите, в света имаше единствено към 6,360 BTM.

AltIndex приписва този спад на волатилността на пазара през последните 10 месеца и на опасенията по отношение на евентуалните престъпни използва на BTM.

Съединени американски щати, където се намират най-големият брой BTM, означиха най-значителен спад в броя на инсталациите. Понастоящем там се намират 26,700, което е спад по отношение на 34,200 през декември. Въпреки това Съединени американски щати към момента разполагат с осемнадесет пъти повече BTM от Европа, която има почти 1,500 Най-малко съоръжения има в Азия – по-малко от 350.

Забележително е, че пикът на инсталациите на Биткойн банкомати в края на предходната година съответства с по-широкия спад на крипто пазара, което докара до многочислени банкрути в промишлеността с висок профил. Сега наподобява, че връзката сред BTM и криптовалутите е почнала да отслабва, като инсталациите понижават макар по-високите цени на криптовалутите.

Макар нарастването на Биткойн с над 70% от началото на годината до момента, той остава с близо 60% под най-високата си стойност за всички времена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР