Според 15-дневно изследване през януари99% от случаите са с „Омикрон”Близо

...
Според 15-дневно изследване през януари99% от случаите са с „Омикрон”Близо
Коментари Харесай

Две трети от англичаните с COVID-19 са го боледували

Според 15-дневно проучване през януари
99% от случаите са с „ Омикрон”

Близо две трети от новозаразените с COVID-19 през януари на територията на Англия към този момент са били преболедували ковид.

Това демонстрира проучване на Imperial College London, оповестено в сряда. Заключенията на учените от авторитетния лондонски университет се основават на резултатите, получени в границите на програмата React, която следи траекторията на разпространяването на болестта, учредена на 100 000 PCR, изпратени до английски семейства в интервала 5-20 януари. Върху 3582 души, които са били засечени като инфектирани, близо две трети (64,4%) са били към този момент преболедували или тествани позитивно за COVID-19.

Британският ежедневник „ Дейли Телеграф” цитира мнението на професора по епидемиология от Imperial College London и шеф на програмата React Пол Елиът, съгласно който механически видяно не всички от тези случаи съставляват наново заболяване, тъй като съответен субект може да даде позитивен резултат на два пъти по време на едно и също заразяване.

„ Практически не знаем по кое време са били болни - може да е било през май 2020 година или предходната седмица”, споделя специалистът. Върху 1400-те позитивни теста новият вариант на ковид „ Омикрон” е бил засечен в 99% от случаите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР