Споразумението Северна Ирландия да бъде в регулаторен синхрон с Европейския

...
Споразумението Северна Ирландия да бъде в регулаторен синхрон с Европейския
Коментари Харесай

Шотландия не вижда защо да не получи специална сделка за Брекзит, както Северна Ирландия

Споразумението Северна Ирландия да бъде в " регулаторен синхрон " с Европейския съюз след Брекзит може да се приложи и в други елементи на Обединеното кралство, сподели министър председателят на Шотландия Никола Стърджън, представена от " Ройтерс ".

По-рано източници от ирландското държавно управление обявиха, че английското държавно управление се е съгласило да поддържа сходна синхронизация за Северна Ирландия, която е част от Англия, само че има сухоземна граница с Република Ирландия – член на Европейски Съюз.

" Ако една част от Обединеното кралство може да резервира регулаторния синхрон с Европейски Съюз и дейно да остане в единния пазар (което е решението за Северна Ирландия), няма добра причина останалите да не могат ", написа Стърджън в профила си в " Туитър ".

Когато на референдума през 2016 година Англия гласоподава да излезе от Европейски Съюз, множеството шотландци поддържаха оставането в блока. Британското държавно управление към този момент отхвърля каквато и да е специфична договорка за Брекзит с Шотландия, която да отразява тези резултати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (106)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР