Споразумението между Москва и ООН за износа на зърно и

...
Споразумението между Москва и ООН за износа на зърно и
Коментари Харесай

Лавров и Гутериш обсъдиха продължаване на зърнената сделка

Споразумението сред Москва и Организация на обединените нации за износа на зърно и торове от Русия не е изпълнено и има доста елементи за разискване, обявиха от съветското министерство на външните работи след среща в Ню Йорк на първия посланик Сергей Лавров с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Русия даде знак, че няма да разреши да бъде продължена зърнената договорка за експорт на украинско зърно през Черно море. Споразумението изтича на 18 май. Сделката беше подписана през юли предходната година, като в подмяна Москва контракти условия за експорт на личните си зърно и торове.

По време на среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нощес Антониу Гутериш прикани за продължение на съглашението. За същото се разгласи и Китай, който е най-големият вносител на зърно от Украйна. След среща с Гутериш Сергей Лавров съобщи, че е получил писмо от генералния секретар до президента Владимир Путин. В него се съдържат оферти за продължение и разширение на съглашението за експорт на украинско зърно през пристанищата на Черно море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР