Спор в парламента заради решение, което да задължи Министерския съвет

...
Спор в парламента заради решение, което да задължи Министерския съвет
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради законопроектите за Плана за възстановяване

Спор в Народното събрание поради решение, което да задължи Министерския съвет да внесе в 7-дневен период всички законопроекти свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Депутатите се впуснаха в спор кой какво е приключил по проекта и кой го е забавил.

" Ние от " Възраждане " сме изрично срещу целия този проект в този си вид. Благодарение на предходното болшинство фактът е, че проектът, който приехте тогава, съгласувахте и сега, продължавате да обяснявате какъв брой е значим, какъв брой е прекрасен и по какъв начин ще ни избави, действително довежда до такава степен, че след 3 години ние би трябвало да закрием 40% от ТЕЦ-овете ", съобщи Цончо Ганев.

" Очевидно четенето с схващане не ви е мощна страна, тъй като, в случай че бяхте прочели Плана за възобновяване и резистентност щяхте да видите, че затваряне на мощ няма. Няма. Няма нито един мегават мощ в Маришкия басейн, който би трябвало да бъде изваден или затворен ", акцентира Асен Василев от " Продължаваме Промяната ".

Според него сегашният вид е доста по-добър от предходната версия на Плана.

" Която и вие сътрудници бяхте подготвили, където имаше затваряне на мощности и замяната им с газова централа, което означаваше България да влезе в газова взаимозависимост и за електрическата енергия си ", разгласи Асен Василев.

" Планът господин Дончев го остави на 99 % подготвен още април месец 2021 година. И какво стана оттогава до в този момент? Появиха се два лобистки плана в областта на енергетиката, които не са нужни на никой, още по-малко на енергетиката. Всъщност може би са нужни на тези, които ще вземат комисионните от тях, това е повода да се забави проектът. Един милиард евро за акумулатори. 200-300 милиона евро за геотермална сила. Неща, които бяха вкарани в Плана, само от лобистки ползи, свързани съгласно мен с комисионни ", съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

" Обсъждаме законопроектите нужни за Плана за възобновяване и резистентност, чиято цел е да се осъществя интензивен екологичен и дигитален преход, а го обърнахме на спор какъв брой сме горди с въглищата и дървата си и това, че половин България се топли на въглища и дърва и създава ток от въглища. Наистина странна стана работата, в случай че това ни е мотив за национална горделивост, извинявайте нещо малко са ни сбъркани целите ", сподели още Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Вижте още в директното включване на Десислава Маркова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР