Спомняме си - в събота от телевизионния ефир на два

...
Спомняме си - в събота от телевизионния ефир на два
Коментари Харесай

Подслушвания уж нямало, а спецсъдът издал разрешения за над 70% от СРС-тата

Спомняме си - в събота от телевизионния ефир на два пъти шефката на профилираната прокуратура Валентина Маджарова отхвърли да са прилагани СРС върху политици и протестиращи и за следващ път влезе в несъгласие с изказванията на Рашков. Оказва се обаче, че съгласно наличните доказателства, които към момента не са обществено притежание и ще бъдат предоставени на образуваната краткотрайна комисия в 46-тия парламент, подслушвания е имало, а профилираният съд е издал разрешителни по 70% от направените претенции в цялата страна.

Данните са от годишния отчет на Националното бюро за надзор на СРС.

“Ако 71.36% от всички позволения са дадени от Специализирани углавен съд, то този съд, както и спецпрокуратурата би трябвало да бъдат доста деликатно огледани и да се вземе едно държавническо отношение по тяхното съществуване”, уточни Рашков от трибуната.

По думите на вътрешния министър прокуратурата в съответните случаи, за които се приказва през днешния ден, даже не е изготвила настояванията за специфичните разследващи средства, а са употребявани такива от оперативни чиновници в Министерство на вътрешните работи. По думите на Рашков подслушвани са били стотици жители, някои с продължен в пъти период. Прилагани са и други начини като наблюдаване и следене, разнасяни са листчета с имена, нарушени са били процедурите при издаване на позволения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР