СподелиОтлага се таксата за пренос на руски газ през България.

...
СподелиОтлага се таксата за пренос на руски газ през България.
Коментари Харесай

Таксата за преноса на руски газ през България отпада

Сподели
Отлага се таксата за транспорт на съветски газ през България. За това са се разбрали партиите, които поддържат държавното управление.

Това беше коментирано в коридорите на Народното събрание от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

По думите му – работи се за повсеместен метод.

„ В момента отлагаме използването. Работим дружно с Европейската комисия и когато EK ни даде повсеместен механизъм, тогава ще го използван още веднъж, в случай че успеем да намерим подобен механизъм.

Ще следваме общия европейски метод. Тази такса не би трябвало да бъде едностранна от страна на България. Трябва да се работи с Европейска комисия, тъй че дружно с всички европейски страни този вид такси могат да бъдат наложени по метод, по който действително да имат резултат и върху стопанската система на Руската федерация “.

Темата беше коментирана и от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Тъй като сме много, много близо до Шенген и всевъзможни разновидности по някакъв метод това да ни спъне в последния миг, като да вземем за пример тази такса, с сътрудниците взехме решение по този начин да подходим – да използван верния така наречен „ европейски метод “.

Това ще успокои във всички случаи страните след нас и добросъседството, което постоянно е било в нашите съществени преимущества, ще продължи да бъде такова “, сподели той.

България цели пълноправно участие в Шенген и би трябвало да има ясна дата за банкет на страната ни и по суша, акцентира още Бойко Борисов:

„ Това е нещото, което най-вече касае нашия транспортен бизнес, стопанската система и всичко останало. Затова претенциите, които имат, ние ще ги удовлетворяваме със свършена работа, само че доста ясно желаеме да се знае какво се желае от България, а то е – пълноправно участие “.

Движение за права и свободи счита, че България не би трябвало да се съгласява да бъде одобрявана лимитирано в Шенген единствено във връзка с въздушния трафик.

Председателят на ПГ на придвижването Делян Пеевски съобщи, че приема отпадането на таксата за транспорт на съветски газ през България:

„ За Шенген счита, че това е незадоволително и не би трябвало да го одобряваме. По тематиката за таксата, обсъдихме го с сътрудниците, поддържаме го, за момента ще я спрем тази такса. Това, което видях от сътрудниците, ние ще го подкрепим, с цел да дискутираме с Европейската комисия “.

Сделка за възможната покупка на „ Лукойл “ ще бъде финализирана с утвърждението на Народното събрание, заяви още Петков.

„ Така целият български народ ще се запознае с възможния покупател, в случай че има подобен, ще се вземе безусловно транспарантно решение и ще избегнем всевъзможни спекулации, че надали не някакви подмолни ползи или офшорки могат да се кандидатират за пазаруването на този стратегически актив “, каца той, представен от БНР.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР