СподелиМного искахме това събитие да се случи и то се

...
СподелиМного искахме това събитие да се случи и то се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Преговорите за кабинет са единствено между ПП-ДБ и ГЕРБ

Сподели
Много искахме това събитие да се случи и то се случи. Много се веселя. Това е победа и триумф за всички българи. Вече ставаме една естествена европейска страна, що се отнася до незабавната здравна помощ. Това съобщи пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който участва на формалното показване на първия медицински хеликоптер у нас.

„ Говорих в цяло предаване по тематиката за срещата с господин Спас Русев. Той ми се обади и ми сподели – пристигнах си от Лондон, може ли да се забележим. Аз избрах най-близкото място, най-публичното място в цяла София, само че ме наблюдаваха от Народното събрание и среща действително нямаше, тъй като, не бих я нарекъл ваша колежка, стартира да ме гони с телефона си в кафето. Щяхме да приказваме за нещата, които ме питате всеки ден – за ротацията, какво се случва след нея “, разяснява той срещата си със Спас Русев.

„ Работим и беседваме по тематиката за регулаторите. Това са тежки диалози. Там не би трябвало да има политически назначения и безусловно всичко би трябвало да е транспарантно. Това сме се разбрали. Регулаторите имат голяма власт в страната, тя е по-голяма даже от тази на държавното управление. Искам да прикани хората да не гледат единствено Народното събрание и държавното управление. Да гледат и работата на регулаторите. Регулаторите имат власт, колкото и министерствата. Докато ПП-ДБ сме в политиката ние няма да спрем да повтаряме три неща. Първото е, че всички регулатори би трябвало да имат транспарантно назначени управления, които не са подвластни от политиците. Второто нещо е, че промяна в службите би трябвало да се случи. И третото е същинска и цялостна правосъдна промяна “, разгласи Кирил Петков.

„ Навлезли сме надълбоко в тематиката за ротацията. Това би трябвало да се случи на 6 март и ние си държим на думата. Казали сме, че Мария Габриел ще е министър председател и ще настояваме това да се случи. Движение за права и свободи ясно ни споделиха, че няма да вземат участие в държавното управление и с министри и зам.-министри. Преговорите за държавното управление са само сред нас и ГЕРБ “, безапелационен бе Петков.

„ Премиерът Николай Денков би трябвало да има цялостното право да отиде и да се срещне, с който си желае по света, в случай че това е добре за държавната стратегия. Аз правя оценка визитата на премира Денков в Съединени американски щати в тъкмо тази посока. Не мога да кажа с кой ще се среща в Съединени американски щати и по кое време ще е това посещаване. Това е в прерогативите на премиера, питайте него “, съобщи Петков във връзка напрежението сред премиера Денков и водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Абсолютна нецензурност от страна на Радостин Василев. Никой не може да протяга ръка на различен човек. В пленарна зала имаме разногласия, имаме диспути, само че да посегнеш – цялостна дивотия. Мисля, че ръководителят на Народното събрание ще наложи нужните санкции “, разяснява Кирил Петков следващия скандал в Народното събрание през днешния ден. Радостин Василев твърди, че Искрен Митев от ПП-ДБ го нарекъл „ изменник “, а по-късно го блъснал с рамото си. Тогава пък Василев „ леко му разрошил перчема “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР