СподелиБългария се слави като страна с неповторима природа. По нашите

...
СподелиБългария се слави като страна с неповторима природа. По нашите
Коментари Харесай

Истински късметлии сме: билката на прабългарите лекува всичко

Сподели
България се слави като страна с неповторима природа. По нашите географски ширини живеят най-различни представители на флората и фауната.

Истински късметлии сме обаче, че в страната има много лековити билки, въпреки и постоянно да не ги разпознаваме. Други пък са били добре познати на предците ни, а през днешния ден отново ги преоткриваме.

Такъв е образецът с скъпа билка на прабългарите, за която се носят митове, че лекува всичко. Среща се под разнообразни имена, само че всички, занимаващи се с билкарство и природолечение, са единомислещи – ненадмината е.

Известна е най-много като златовръх, само че се среща и под името розова родиола, златен корен и розов корен.

В последно време тя закупи и международна известност, а съгласно изявления в съветската преса намира приложение даже в техните секрети служби и галактическия център Байконур.

Неслучайно България е наричана от доста нации „ Раят на билките “. Най-голям принос за популяризирането на лечебните свойства на златовръха има националният врач Никола Мангалджиев.

С нея самоковският аптекар лекувал сполучливо куп болести, измежду които болно сърце, корем, бели дробове, цироза, простата, разширени вени, хипертония, неприятна обмяна на веществата, слаба имунна систума, последствия от инфаркт и инсулт и доста други.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР