Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване

...
Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Министър Пулев: Идват първите пари по Плана за възстановяване

" Споделена е отговорността сред другите ведомства по Плана за възобновяване и резистентност. От наша страна сме задоволили всички условия по проекта по първото и второто заплащане. Работим сега по условията за третото и четвъртото ", сподели на брифинг в Бургас служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В околните три-четири седмици би трябвало да постъпи първото заплащане, уточни министърът. Той разяснява, че за второто заплащане сега доста интензивно се пишат проектозакони от служебния кабинет.

 

Трябва да се приготвят двайсет и един проектозакона. " Нашата цел е да вкараме тези проектозакони в Народното събрание и приканвам новото държавно управление да работи градивно, да си свърши работата, с цел да няма пречки по заплащанията ", съобщи Пулев. Той уточни, че програмата е отворена до 21 септември.

 

Министърът осведоми, че служебното държавно управление работи по процедура, обвързвана с IT решенията и киберсигурността. През последните седмици е вкарана за утвърждение програмата за конкурентоспособност и нововъведения в предприятията. През този месец ще бъде импортирана за утвърждение втората огромна европрограма по структурните фондове за научните проучвания.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР