Спите по-малко от 6 часа на денонощието? Уви, изложени сте

...
Спите по-малко от 6 часа на денонощието? Уви, изложени сте
Коментари Харесай

Ето какво се случва, ако спим по-малко от 6 часа

Спите по-малко от 6 часа на денонощието? Уви, изложени сте на по-висок риск от насърчаване на исхемична болест на сърцето (ИБС). Това сочи изследване на екипа на проф. Пол Гринграс от лондонския " Кингс колидж ", пише The Sun.

Това е едно от най-честите сърдечни болести и представлява увреждане на сърцето в резултат на незадоволителното доставяне на сърцето с кислород. ИБС e стеснение или задръстване на една или повече коронарни артерии с последваща миокардна исхемия, която протича със или без пристъпи на болежка зад гръдната кост. 

Били проучени медицинските индикатори на 2000 възрастни британци, от които станало видно, че 40 на 100 от тях спят по-малко от 6 часа в денонощието. Едва 17 % от участниците, включени в опита, се радвали на целесъобразните 8 часа сън.

Недоспалите се оказали с 60 % по-висок риск от инфаркт, инсулт, високо кръвно и с по-големи концентрации на неприятен холестерол в кръвта.

По думите на проф. Гринграс недоспиването въздейства на човешката ДНК по същия метод, както и останалите външни фактори - храненето, равнищата на стрес, тютюнопушенето. Той напомни, че за здрав сън са ни нужни по-голяма физическа интензивност и извършения.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР