Списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности

...
Списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности
Коментари Харесай

Тайм“ и „Форбс“ обявиха най-влиятелните личности за 2021-ва

Списание " Тайм " разгласява своя годишен лист на 100-те най-влиятелни персони в света.Британският принц Хари и брачната половинка му Меган са на корицата на броя. Сред хората в листата попадат политици, представители на бизнеса, на финансови институции, знатни персони, адвокати и звезди от шоубизнеса. Личностите са подредени в няколко категории - пионери, титани, кумири, новатори, водачи и създатели.

Начело на категорията " пионери " е певицата Били Айлиш.

„ За мен е голяма чест да бъда част от тази ранглиста. Много е вълнуващо. Чувствам се поласкана. Да си призная, ненавиждам обстоятелството, че израснах като проблематично дете. Особено в интервала сред 16 и 20 годишната ми възраст. Чувах какви ли не неща за себе си. И като се върна обратно във времето и си спомня какво съм правила когато бях на 14 – в действителност нямам пояснение какво тъкмо се е случвало в главата ми. Изобщо не знам по какъв начин стигнах до тук. Този отрасъл е за луди хора ”, разяснява тя.

Начело на категорията " титани " е американската състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс, която е 19-кратна международна шампионка и четирикратна олимпийска шампионка.

„ Никога не съм си представяла, че ще се състезавам на международни шампионати и даже на олимпиада, тъй че всичко това беше доста необичайно за мен. Не бях сигурна, че ще се оправя със съчетанията по най-хубавия метод. В оня миг несъмнено имах потребност от поддръжка и по тази причина постоянно се старая да вдъхвам кураж на девойките в залата.Като професионален състезател досега бях награждавана единствено когато реализира съответен триумф, само че в този момент е друго и възприятието е в действителност прелестно. Осъзнавам какво съм постигнала, през какво съм предходна и какво съм преодоляла. Ето за какво да съм в тази ранглиста за мен е голямо достижение. Много съм горда! “, споделя гимнастичката Симон Байлс.

Категорията „ създатели " оглавява актрисата Кейт Уинслет.

„ Като хора, работещи в развлекателната промишленост всички носим отговорност и е значимо да останем правилни на себе си – да не променяме лицата си, да не продаваме телата си. Често ни идеализират, мислейки че сме съвършени, само че това няма нищо общо с действителността. Посланието, което желая да насочва към младите дами е – не се подценявайте! Спрете да се оглеждате в огледалото и бъдете себе си. Чувствайте се добре в кожата си, и знайте,че сте прелестни и от вътрешната страна и извън! Бъдете уверени! “, споделя актрисата.

В влиятелния лист попада и корейско-американската поетеса, писателка и професор Кати Парк Хонг.

На една от седемте специфични корици на печатния брой театралничи Дженсен Хуанг. Срeд глaвнитe зacлyги нa предприемача ce пocoчвaт нe caмo пpoизвoдcтвoтo нa мoщни видeoĸapти, нo и нeгoвия гoлям пpинoc в oблacттa нa aлгopитмитe c eлeмeнти нa изĸycтвeн интeлeĸт.

Категорията " водачи " оглавява ръководителят на Световната комерсиална организация Нгози Оконджо-Ивеала.

Титлата „ Личност на годината за 2021 година “ на списание " Тайм " се връчва на изобретателя милиардер Илон Мъск.

Той е притежател на две компании – Tesla - световен водач в производството на електрически транспортни средства, и SpaceX - аерокосмически производител, занимаващ се и с галактически транспортни услуги и връзки. Мъск съумява да реализира извънреден триумф с всичките си действия. Революционните му инициативи на го трансфораха в най-богатия човек на планетата.

Списание Форбс разгласи листата си с най-влиятелните дами в света. В него доминират дами от политиката и корпоративния свят. Класацията се оглавява от Маккензи Скот - някогашната брачна половинка на един от най-богатите мъже в света - Джеф Безос.

В листата за 2021 година място намират 15 дами от медиите и шоубизнеса. Най-високата позиция - 23-та е за телевизионната звезда Опра Уинфри, чието въздействие в общественото пространство е реалност от доста години.

Певицата Риана, която неотдавна беше оповестена за народен воин на Барбадос, заема 68-мото място в класацията. Изпълнителката публично към този момент е милиардерка, с помощта на триумфа на стилната си линия. Риана подписа контракт за съдействие с прочут френски фешън колос и по този начин козметичната марка на Рири завоюва над половин милиард $ през предходната година.

R&B кралицата Бионсе за поредна година намира място в влиятелната ранглиста под номер номер 76. Според бизнес списанието някогашната певица от Destiny`s Child е спечелила общо 250 млн. $ от турнето си On The Run II със брачна половинка си милиардер Джей Зи. Следващата подред в влиятелната ранглиста е певицата Тейлър Суифт, която счупи голям брой музикални върхове и още веднъж е номинирана за " Грами ". Албумът ѝ Folklore стана първият за годината, от който са продадени един милион копия.

Актрисата Рийз Уидърспун, която стана доста сполучлив продуцент, е на 74-то място.

На 85-то място виждаме тенис звездата Серина Уилямс, която с изключение на сполучлив състезател, се трансформира и в същинска фешън икона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР