Списъкът, в който конгресменът републиканец Джеймс Комър е описал предполагаеми

...
Списъкът, в който конгресменът републиканец Джеймс Комър е описал предполагаеми
Коментари Харесай

Джо Байдън под обстрел: Републиканците се целят в проблемния му син Хънтър

Списъкът, в който конгресменът републиканец Джеймс Комър е описал хипотетични нарушавания на членове на фамилията на американския президент Джо Байдън, е много дълъг: 9 точки - 9 нарушавания. Сред тях са и съществени закононарушения като скрит план против Съединени американски щати, машинация по електронен път, укриване на налози и пране на пари. Републиканецът твърди, че разполага с доказателства, че членове на президентската фамилия са правили или са се възползвали от сходни закононарушения.

Комър и негови съидейници републиканци желаят да се възползват от болшинството, което завоюваха в Камарата на представителите. И това, което те смятат за престъпни покупко-продажби на семейство Байдън, ще се трансформира в техен главен приоритет. Разследването е ориентирано против президента Байдън.

Знаел ли е Джо Байдън за бизнеса на Хънтър?

Републиканците явно считат, че слабото звено на Байдън е синът му Хънтър, неговото проблематично дете. 52-годишният мъж се бори със взаимозависимост от опиатите от доста години, а късата му кариера в армията е завършила след позитивен тест за опиати.

В бизнеса Хънтър Байдън в началото е съветник и вложител. През 2014 година - до момента в който татко му е вицепрезидент на Барак Обама - синът е назначен в борда на украинската газова компания Бурисма. Заплащането е положително, изказванията са за десетки хиляди долари на месец. Тези пари Хънтър Байдън е харчил за опиати, разкри самият той по-късно в своята автобиография. В същото време президентският наследник е бил и член на борда на китайска енергийна компания, откъдето също са идвали милиони.

Джо Байдън постоянно е твърдял, че не е знаел нищо за бизнес делата на своя наследник. Разбрал е, че Хънтър Байдън е в борда на Бурисма едвам след назначението му там, сподели самият Джо Байдън в изявление отпреди три години.

Но републиканците не имат вяра на това. Особено Доналд Тръмп продължава с клеветите за тъмни покупко-продажби: " Защо брачната половинка на кмета на Москва е дала на Байдън 3,5 млн. $? Мисля, че Путин знае това и би трябвало да го разкрие обществено. Ние би трябвало да знаем отговора ", съобщи Тръмп в свое телевизионно изявление през март. Хънтър Байдън отхвърля това да е истина и споделя, че няма нищо общо с компанията, получила парите.

Един преносим компютър, цялостен с поверителна информация

Един от източниците, на които републиканците разчитат, с цел да потвърдят изказванията си, е преносим компютър, открит в компютърен магазин в Делауеър преди две години. Хънтър Байдън го е оставил там, споделят те. Много от демократичните медии се отнесоха с съмнение към историята, която излезе малко преди президентските избори, а всекидневникът " Ню Йорк Поуст " я разгласява.

По-късно стана ясно, че това в действителност е бил компютърът на Хънтър Байдън, цялостен с персонална информация. Твърди се, че най-значимото изобретение в него са имейли, съгласно които той е осигурявал на предприемачи контакти с татко си. " Ако това се окаже истина, то би противоречало на изказванията на президента, че не е взел участие и че не е знаел за бизнес покупко-продажбите на сина си - нито в Украйна, нито където и да било другаде ", споделя журналистката Оливия Нуци. Тя се пробва да стигне до истината за преносимия компютър, който в това време е минал през прекалено много ръце, споделя тя пред американската социална медия NPR.



В момента е мъчно да се реши до каква степен материалите, които републиканците в Камарата на представителите са събрали, ще устоят като доказателства. Но наподобява, че най-малкото те съществено могат да вгорчат живота на семейство Байдън.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР