Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните над

...
Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните над
Коментари Харесай

Здравна криза във Великобритания: 7 млн. души са в листата на чакащите медицинска помощ

Списъкът с чакащите за лекуване в Англия доближи рекордните над 7 млн. души, като сред тях има хора, които не са съумели да получат здравна помощ повече от година, а към 120 000 са умряли, преди планувания им обзор или интервенция. Това кара много англичани да търсят помощ в европейски клиники, оповестява Нова тв.

Първо да направя конкретизиране, че шокиращите данни за броя на чакащите с месеци лекуване хора е преди началото на почналата тази седмица поредна стачка на медици с искане за по-високо възнаграждение. Тя се чака да бъде една от най-големите в английското опазване на здравето, защото до началото на октомври ще стачкуват консултанти, младши лекари и рентгенолози. Правителството заяви, че поради стачните дейности са били анулирани още 900 000 планувани часове за прегледи и интервенции, което прави невероятно намаляването на листата с чакащи в околните месеци и води до милиони спомагателни разноски.

Намирането на заместници на протестиращите медици става все по-трудно. Конкуренцията сред лечебните заведения е толкоз огромна, че тази в крайбрежния град Плимут е трябвало да заплати 3000 паунда на лекар, с цел да покрие 12-часова нощна промяна на стачкуващ младши доктор.

В английското опазване на здравето има 112 000 свободни работни места и то изпитва все по-големи усложнения да притегля експерти от чужбина, както в продължение на години правеше. Причината е, че поради Брекзит наемането на медици от близки европейски страни става по-трудно, а и самите те имат сходни проблеми. В Испания също описът на чакащите за лекуване е станал рекордно дълъг. Гони близо милион.

Всеки седми гражданин на Острова не получава навременна здравна помощ. Запитванията от английски жители за лекуване в европейски клиники са се нараснали с над 50%, като максимален поток се следи към Турция, Полша и Литва. В тях промяната на тазобедрена става да вземем за пример коства към 7000 паунда, до момента в който в частните британски лечебни заведения излиза сред 10 000 и 15 000. В публичните е безвъзмездна, само че се чака с месеци. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР