Спирането на доставките на газ за страната ни няма да

...
Спирането на доставките на газ за страната ни няма да
Коментари Харесай

Ивайло Найденов: Тежката индустрия има нужда от сигурни доставки и ясни цени



Спирането на доставките на газ за страната ни няма да докара до смяна в цената на горивата по бензиностанциите. Това сподели за БНР ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Той заяви, че от сутринта се получават претенции от разнообразни предприятия за доставки на различно гориво. 

От своя страна изпълнителният шеф на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители Ивайло Найденов уточни, че за промишлеността е значимо какви ще са цените на различните газови доставки. 

Според ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев, не се чака внезапен скок в цената на горивата по бензиностанциите.

Индустрията обаче търси спомагателни различни количества, с цел да обезпечи работата си: " От сутринта е почти  нетърпимо ситуацията с интерес на индустриални консуматори, които са вързани към тръба с природен газ, които желаят незабавно да получат доставки на дизелово гориво или пропан-бутан, с цел да си подсигуряват тяхното произвеждане. С други думи, играта в промишлеността отива съвсем Ва-банк.

И до момента в който по-малките предприятия имат вид: " Хлебарите ще пекат хляба на пропан-бутан, а някои ще пекат козунаците на дизелово гориво ".

" Тежката промишленост има потребност от сигурни доставки и ясни цени " - споделя Ивайло Найденов, изпълнителният шеф на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители: " Вече би трябвало да се мисли по какъв начин ще се обезпечава газа за юни и за юли, какви цени и какви количества ще се декларират. 

Има предприятия, които могат да понижат производството си, само че има предприятия, които биха били изложени на риск от софтуерни повреди, в случай че се понижи подаването на газ ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР