СпейсЕкс се похвали в Туитър, че компанията е извършила над

...
СпейсЕкс се похвали в Туитър, че компанията е извършила над
Коментари Харесай

СпейсЕкс се похвали с над 700 изпитателни запалвания на двигателите на Крю Драгън

СпейсЕкс се похвали в Туитър, че компанията е направила над 700 изпитателни запалвания на моторите “Супердрако ”, които се употребяват на идващото потомство пилотирани галактически кораби “Крю Драгън ”. Изпитанията потвърждават пригодността на моторите, тъй че СпейсЕкс ще може да продължи напред с подготовката за идващия тестов полет на “Крю Драгън ”. Той евентуално ще бъде извършен през ноември и ще включва експериментиране на системите за спешно избавяне по време на ракетно изстрелване. 

Напомням на читателите, че “Крю Драгън ” към този момент хвърча до Международната галактическа станция през месец март. Полетът бе извършен в безпилотен режим и приключи изцяло сполучливо. Ако ноемврийският тест също бъде сполучлив, чакаме първия пилотиран полет на “Крю Драгън ” да е реалност при започване на 2020-та година. 

Междувременно Боинг приготвя собствен личен изпитателен полет на кораба “Старлайнър ” до станцията, който ще е реалност не по-рано от 28-ми октомври. Вероятно последните отлагания към него се дължат на урагана Дориан, който сковава галактическия център на НАСА за към седмица. 

Космическият транспортен съд “Крю Драгън ” преди приводняването му през март след неговата първа задача до МКС. Photo credit: NASA TV

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР