Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Звезда в средния клас - Mercedes C300 4MATIC

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Mercedes ще се концентрира поще овече върху първокласния пазарен сегмент в бъдещето. Това може да се види ясно в новата C-класа, която наследява доста технологии от флагманската S-класа. Имах възможноста да тествам интензивно този " Mini S Class " в двуседмичен тест.

Тестовият автомобил е в цвят „ Manufaktur Opalithweiß Bright “ и той в действителност свети на слънце. Сребристите 19-инчови алуминиеви джанти с доста спици допълват първото усещане. Новата С-класа е дискретна, някои биха споделили консервативна. По-скоро го описваме като моден модел – в действителност към този момент първокласен седан от междинен клас.

C300 се задвижва от 2,0-литров, 4-цилиндров, бензинов мотор с турбокомпресор, който може да употребява интегриран стартерен генератор (ISG) с 48В мрежа, тъй че е мек хибрид. По отношение на продуктивността, тази композиция дава 190 кВт/258 к.с. мощ и 400 Н оптимален въртящ миг, който се отприщва върху четирите колела (4MATIC). Превключването е облекчено посредством деветстепенна автоматизирана скоростна кутия.

Машината форсира до 100 км/ч за 5,9 секунди и можете да се возите наедно с огромните по аутобана поради оптималната скорост от 250 км/ч. С 50-литровия контейнер можете да изминете цели 714 километра с помощта на потреблението от седем литра на 100 километра WLTP. Ако това не е задоволително, по избор можете да надстроите поръчката си с 66-литров контейнер, който усилва пробега до 942 км. При нашия тест с малко по-бърз жанр на шофиране екранът сподели 7,6 литра/100 километра в края.

Много технологии са наследени от S-класата, цифровата светлина обезпечава 1,3 милиона пиксела на фар, тъй че нощното шофиране е умерено и с отлична видимост. В C-класата има и кормилно ръководство на задния мост, което обезпечава завиване с най-много до 2,5 градуса (при S-класа общоприетоо е 4,5, опционално 10 градуса) и надлежно оказва помощ за понижаване на диаметъра на завой. Ако маневрите за паркиране са в малко по-тесни место, Mercedes ще помогне с първокачествен помощник за паркиране, 360-градусов аспект (който може да се регулира) и включени камери с висока разграничителна дарба.

Вътре седим на доста комфортни кожени седалки, в това число с вентилация и отопление, което може да се задейства посредством бутони. Гърбът не боли при по-дълги пътувания от над 500 километра, с помощта на комфортното окачване. C300 също не се трансформира в спортна кола в състезателен режим, само че оказва помощ при по-високи скорости с малко повече непоклатимост. Външните седалки откъм гърба също могат да бъдат отопляеми. Спортният мултифункционален волан се усеща добре в ръката и се ръководи благодарение на сензорни панели и бутони.

Първоначално бях песимистичен по отношение на тази операционна идея, само че обратно на упованията тя работеше доста добре в теста. Сензорната оргия продължава с инфотейнмънт системата MBUX, климатроника, навигацията, озвучителната система – тук всичко се ръководи с допиране. В края на краищата системата работи безупречно до момента и има също нещо толкоз значимо - тя реагира бързо на входове.

За да деактивирате асистиращите системи, би трябвало да извършите пет неуместни кликвания в менюто, за жалост те не могат да бъдат деактивирани посредством гласово ръководство - което може да направи съвсем всичко останало и евентуално даже би поръчало пица, в случай че желаете. От позиция на науката, несъмнено, трябваше да го опитаме: не можете да поръчате, само че навигационната система предложи лист с близки заведения за хранене, към които да се отправите.

Звуковата система Burmester 3D, която употребява 15 високоговорителя и 710 Вата мощ на усилвателя, обезпечава фоновата музика по време на спокойното пътешестване. Тук си коства да поставите отметка в квадратчето за настройка. Навигационната карта се демонстрира на 11,9-инчов мултимедиен екран, който е накривен към лидера под ъгъл от 7 градуса, като различно може да се демонстрира в 12,3-инчовия цифров кокпит. Ако изберете огромната версия на head-up екрана, получавате функционалност за разширена действителност, която проектира стрелки за посока.

Броим общо шест съвременни USB-C гнезда, мобилният телефон може да се зарежда безжично. 12V контакт се предлага единствено откъм гърба. На задната седалка без проблем се настаняват по-едри хора, а 455-литровият багажник е порядъчен за седан. Както е типично за Mercedes, интериорът е приключен по доста висок стандарт, дървените приложения са облагородени с метал, а кожата е приключена по висок стандарт. Единствено покритите с пиано лак повърхности бързо притеглят прахуляк и пръстови отпечатъци – помислихме и за това и откриваме микрофибърна забрадка в централната подпора.

Ако ви харесва светлото, би трябвало да поръчате огромния панорамен стъклен покрив, който подсигурява, че интериорът ще е красиво залят от светлина. C-класата би трябвало да бъде първокласна туристическа лимузина и тя извършва 100 % това факсимиле. Но ценовата листа също е първокласна - най-малката C-класа сега стартира от 43 881 евро, до момента в който моторът C300 стартира от 53 014 евро. Ако поставите отметка във всички квадратчета в доста подробната настройка, с цел да получите оборудването и лукса на нашето тестово транспортно средство, ще получите съвсем два пъти по-висока цена от базовия модел - тестовото C300 4MATIC коства сериозните 84 228 евро.

Технически данни Mercedes C300 4MATIC 9G-Tronic:
Дължина / широчина / височина: 4741 / 1820 / 1437 метра
Двигател: 4-цилиндров, турбо бензинов мотор + 48V запалител генератор Работен размер: 1,991 куб.см
Мощност: 190 квт/258 к.с
Максимален въртящ миг: 400 Нм
Предавателна кутия: деветстепенна автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди
Максимална скорост: 250 км/ч
Комбиниран разход на гориво WLTP съгласно производителя: 7,0 литра/100 км Емисии на C02: 160 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР