Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Toyota Supra GT4 100th Edition – един специален модел

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

В продължение на две седмици имах опция от близко да се срещна с „ гражданската “ версия на спортната GT-4 Supra на Toyota Gazoo Racing. Пълното име на пътния вид е Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute. Цифрата 100 идва да подчертае че спортният вид е построен в единствено 100 екземпляра.

Специалното издание Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute е основано на GR Supra Lightweight вид на Supra с механични предавки, екстериорният цвят „ Plasma Orange “ и въглеродните капачки на външните огледала, както и черните 19-инчови алуминиеви джанти са изключителни за това модел. Можете да видите, че Gazoo Racing има пръст в това от логото GR върху черните спирачни апарати.

Под предния похлупак е употребен добре познатият 3,0-литров, B58, редови, шестцилиндров, турбодвигател, който в комбиниране с шестстепенна механична скоростна кутия обезпечава 250 кВт/340 к.с., с най-много 500 Нм въртящ миг, настоящ върху задната ос. Както при версията Lightweight, са направени корекции на озвучителната система и седалките, дружно с ръчната скоростна кутия, това икономисва 38,3 кг, което не е изключително видимо в всекидневието.

Вниманието е обезпечено, до момента в който се пробвате елегантно да излезете от двуместното спортно купе, високо единствено 1229 метра. Шофьорите на този вид транспортни средства несъмнено са наясно с това и с цел да се насладят на предстоящото наслаждение от шофирането, би трябвало авансово да се приготвят с едно-две спортни извършения. Широко отварящите се порти вършат упражнението по влизане и излизане малко по-лесно.

Следващият проблем с двуместното спортно купе е хроничната липса на място за предпазване. Има две поставки за чаши в централната подпора, рафтчето на вратата е по-ограничено и има дребна мрежа за пакетиране в региона на краката на страна на пасажера. Багажникът е 290 литра, само че куфар за ръчен багаж или багаж за пътешестване през уикенда, както и обикновено извършване на покупки също могат елементарно да бъдат превозени в Supra. Единственото, което ни усъмни в теста, е неналичието на бутон за отваряне на багажника, само че тогава нямаше подобен.

И по този начин, откакто сте отметнали всички тези дребни неща и умишлено не сте седнали в суперкомфортен GT или базов SUV, заниманието може да стартира! С ръчна трансмисия ние бродим нагоре-надолу по познатите ни селски пътища макар неоптималното време, шасито и спирачките минават теста с отличие. На автомагистралата продуктивността не спада даже при по-високи скорости, когато се опитваме да изпреварваме, превключването на скоростите е наслаждение, а ръководството на информационно-развлекателната система е елементарно и дейно с помощта на въртящия се/бутащ бутон паралелно с гласовия надзор.

По отношение на разхода, при 9,1 л/100 км сме напълно малко над фабричната спецификация от 8,8 л/100 км (WLTP). След това Supra може да бъде тънко настроена, с цел да дава отговор на вашите потребности, като се употребяват разнообразни настройки на режима на шофиране.

Различни карбонови приложения в интериора, съчетани с доста алкантара, го вършат да наподобява доста първокачествен, а от страната на пасажера надписи с номерация украсяват това особено издание. Автомобилът за пресата даже има номер 1/100. Отзад специфичното издание, сходно на другите разновидности с ръчно ръководство, може да бъде разпознато по аления надпис „ Supra “.

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute стартира от 68 900 евро и сега е най-скъпият модел Supra. Конфигурацията е елементарна, като се изключи няколко спомагателни мрежи за багаж, които можете да изберете. Планирани са единствено 100 транспортни средства за цяла Европа, тъй че заинтригуваните би трябвало да побързат!

Технически данни Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute:
Дължина / широчина / височина: 4379 / 1854 / 1299 мм
Двигател: Редови, шестцилиндров, турбо, бензинов
Работен размер: 2998 куб.см
Мощност на системата: 250 кВт/340 к.с.
Максимален въртящ миг: 500 Нм
Трансмисия: шестстепенна механична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди
Максимална скорост: 250 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 8,8 литра/100 км Емисии на C02: 198 г/км
Цена: от 68 900 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР