Специално пощенско-филателно издание, посветено на образованието и науката, както и

...
Специално пощенско-филателно издание, посветено на образованието и науката, както и
Коментари Харесай

Валидираха марка за 50-годишния юбилей на ШУ

Специално пощенско-филателно издание, отдадено на образованието и науката, както и на 50-годишния празник на Шуменския университет " Еп. Константин Преславски " бе показано и валидирано точно на Деня на будителите. Събитието почетоха ръководителят на Съюза на филателистите в България Спас Панчев и районният шеф на " Български пощи " ЕАД Георги Янакиев.
Изданието е 3 хиляден тираж и може да бъде закупено от филателните магазини. Негов създател е художничката Яна Анева. Върху първия образец от изданието бе подложен щемпел с мотото на университета " 50 години дружно пишем историята ". Сториха го ректорът проф. Георги Колев, ръководителя на Общото заседание на ШУ доцент доктор Юрий Проданов и гостите.
Ректорът на ВУЗ-а проф. Колев изясни, че основаването на пощенска марка изисква сериозен публичен и административен запас, и до валидирането се е стигнало след половин година работа. Всеки от присъстващите на церемонията, която протече в стеснен кръг поради противоепидемичните ограничения, получи марка за спомен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР