Специалният прокурор казва, че сделката за оръжие на Хънтър Байдън е „оттеглена“ и невалидна

...
Специалният прокурор Дейвид Вайс каза, че сделката, която неговият екип
Коментари Харесай

Специалният прокурор Дейвид Вайс каза, че сделката, която неговият екип постигна преди това с Хънтър Байдън за разрешаване на обвинение за притежание на оръжие, никога не е била одобрена от пробационен служител и не е обвързваща.

Прокурорите от Министерството на правосъдието заявиха в съдебна документация във вторник, че за да бъде „споразумението за отклоняване“ правно обвързващо, то е трябвало да бъде подписано от пробационен служител след съдебното заседание миналия месец в Делауеър.

Те казаха, че служителят, който трябва да го подпише, е Маргарет Брей, главният пробационен служител на Съединените щати за окръг Делауеър.

 Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, напусна федералния съд след изслушване по две обвинения за престъпление за умишлено неплащане на данъци върху доходите в Уилмингтън, Делауеър, САЩ, 26 юли 2023 г. REUTERS/Джонатан Ернст Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, напуска федералния съд след изслушване по две обвинения за престъпление за умишлено неплащане на данъци върху доходите в Уилмингтън, Делауеър, САЩ, 26 юли 2023 г. REUTERS/Джонатан Ернст Джонатан Ернст/Ройтерс

„Накратко, тъй като г-жа Брей, действаща в качеството си на главен пробационен служител на Съединените щати, не е одобрила вече оттегленото споразумение за отклоняване, то никога не е влизало в сила и следователно нито едно от неговите условия не е обвързващо за никоя от страните, “, пишат прокурорите.

Адвокатите на Байдън в неделя заявиха, че смятат, че споразумението за разрешаване на обвинение за притежание на оръжие е „валидно и обвързващо“.

В документацията се посочва, че преговорите за изменение на споразумението за признаване на вината са продължили след съдебното заседание на 26 юли, когато федерален съдия отказва да приеме споразумение за признаване на вина по две данъчни такси.

Екипът на Байдън предложи промени, които прокурорите „не вярваха, че са в най-добрия интерес на Съединените щати“ и предложиха обратно. Екипът на Байдън отхвърли тези промени, което доведе до това прокурорите да информират съдията, че са стигнали до задънена улица.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР