Специалната военна операция (СВО) беше решителен отговор на агресията на

...
Специалната военна операция (СВО) беше решителен отговор на агресията на
Коментари Харесай

Наришкин: Специалната военна операция беше решителен отговор на агресията на НАТО против Русия

Специалната военна интервенция (СВО) беше съдбоносен отговор на експанзията на НАТО срещу Русия. Това съобщи шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) и ръководител на Руското историческо общество Сергей Наришкин при откриването на галерия в Москва, отдадена на годишнината от експанзията на алианса против Югослави, педаде ТАСС.

Организаторите на експанзията на НАТО срещу Югославия не си взеха никакви нравствени уроци от осъщественото, съобщи Наришкин.

" След това светът още нееднократно изпадаше в смут от военните закононарушения на натовските бойци и техните локални наемници в Афганистан и Ирак, в Сирия и Либия, а в този момент и на територията на някогашната Украинска ССР ", добави Наришкин.

" Апетитът на Северноатлантическия алианс, повярвал в своята безотговорност, непрестанно пораства с времето. Това се потвърждава от цялата му над 50-годишна история. И в такива случаи, както свидетелства историята, може да помогне единствено навреме проявената неотстъпчивост ", посочи той.

" Трябва да отбележим, че в нито една страна по света, в която са нахлули силите на Северноатлантическия алианс, по този начин и не бяха възобновени нито обикновеният ред, нито довоенното витално ниво на локалното население. Звена в тази дълга верига от военни закононарушения на НАТО трябваше да станат Донбас и Крим. Но своевременното начало на специфичната военна интервенция на територията на някогашната Украинска Съветска Социалистическа Република разреши да предотвратим този сюжет и да избегнем най-трагичните последици ", заключи Сергей Наришкин.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР