Специалната комисия в парламента проучва връзки на магистрати с убития

...
Специалната комисия в парламента проучва връзки на магистрати с убития
Коментари Харесай

Мартин Божанов е имал сериозен гръб, ако някой е искал да скрие нещо, го е направил

Специалната комисия в Народното събрание изследва връзки на магистрати с убития в края на януари Мартин Божанов – Нотариуса. 

„ Комисията би трябвало да работи оптимално транспарантно. Всичко, което събере като информация, би трябвало да бъде публично притежание, за да се опитаме да почистим петното, което се лепна върху правосъдната власт. То оказва значително въздействие върху публичното доверие в системата на правосъдната власт “, коментира експертът от Център за проучване на демокрацията Димитър Марков в студиото на „ България заран “.

Според него подхванатите в този момент дейности са закъснели и в случай че някой е желал да срие нещо, към този момент го е направил. Адвокат Димитър Марковски се причисли към мнението на събеседника си, че комисията е значима за обществото.

„ Трябва да бъдат осветлени всички условия, които станаха общоизвестни за основани съответни лобистки кръгове, „ дирижирали правораздаване “ в избрани направления. Комисията не може да бъде целена като проверяващ орган. Важно е и дали ще се съберат постоянни и годни доказателства за евентуална престъпна активност, обвързвана с търговия на въздействие “, сподели той.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР