Специализирано проучване на Ford в 8 европейски държави разкрива, че 90%

...
Специализирано проучване на Ford в 8
европейски държави разкрива, че 90%
Коментари Харесай

Европейците са готови на решителни действия в името на климата

Специализирано изследване на Ford в 8 европейски страни разкрива, че 90% от анкетираните се усещат ангажирани в борбата с климатичните промени.

Резултатите от изследването на Ford сочат, че огромна част от европейците са готови да понижат потреблението си по отношение на покупката на нови дрежи (34%), употребата на автомобил (34%) и дори пътуванията със аероплан (25%).

Пред интервюираните е бил поставен въпросът за най-важните проблеми, които стоят пред тях, включително системни актове на расизъм, подобряването на условията за психологично здраве и възстановяването на салдото в икономиката, и като втори по значимост, след възобновяване от COVID-19 пандемията, европейските консуматори са поставили оправянето с проблемите, породени от климатичните промени.

За да оказват помощ, европейските потребители са подготвени да спрат да употребяват пластмаси (45%), да понижат потреблението на енергия (45%) и да стартират да закупуват произведени на локално равнище артикули (35%).

Едва 4% от интервюираните са декларирали, че нямат желание да вършат каквито и да било жертви в името на битката с климатичните промени.

По отношение на електрическата мобилност, изследването на Ford сочи, че все по-голяма част от потребителите (37%) я разпознават като такава на утрешния ден. В същото време обаче, 39% от тях изпитват опасения по отношение на проблемите със зарядната инфраструктура. 24% считат, че тя към момента не е на нужното равнище, а за 30% това е непреодолима спънка за по-дълги пътувания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР