Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия кмет

...
Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия кмет
Коментари Харесай

В Спецсъда продължава делото срещу Ценко Чоков

Специализираният углавен съд ще заседава по делото против някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков. Той е упрекнат, че е управлявал и проведена незаконна група за рекет и тормоз.

Ценко Чоков остава с мярка "задържане под стража”, само че се лекува в болница. Под домакински арест е и синът му Мартин, който също е упрекнат като участник в бандата за рекет и тормоз. След сигналите, че той не съблюдава наложената му мярка за неотклонение, служители на реда му сложиха GPS гривна на крайници.

Ценко Чоков е упрекнат в управление на тайфа за лихварство, рекет, побоища и отвличания. Според обвиняването синът му Мартин пък определял лихвите и събрал наказателния отряд. До делото се стигна след серия палежи и десетки години тъжби против Чоков.

Междувременно на 7 февруари тричленен състав на Върховния административен съд остави в действие решението на Административен съд - Враца, с което се приключват пълномощията на Ценко Чоков като кмет на село Галиче.

Решението на общинската изборна комисия от 6 октомври 2017 година към този момент беше доказано през октомври по друго дело, водено от Чоков. То беше за опцията на кмета да употребява неплатен отпуск.

Междувременно в края на февруари президентът Румен Радев издаде декрет, с който насрочи частични избори за кмет на село Галиче. Вотът ще се организира на 20 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР