Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратура даде на съд петима за участие в група за трафик на мигранти през страната

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против пет лица, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана за подкрепяне на нелегално влезнали в страната мигранти при пребиваването и прекосяването им през страната. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че групата е била образувана през 2016 година от двама поданици на Бургас. Единият от тях – Е.М., владеел свободно турски език и поел функционалността да поддържа контакт с турски трафиканти и да се осведоми по кое време и къде ще оставят незаконно преведените от тях през границата чужденци. Другият – З.Ц., поел главната тежест при намирането на квартири и коли.

Настаняването и превоза на мигрантите - най-вече от Афганистан и Иран, ръководителите на групата упълномощили на други две лица, които привлекли като участници в незаконното съдружие. Ангажирани били и притежатели и ползватели на жилища и коли.

Е.М. и З.Ц. дружно преговаряли за размера на заплащането за услугата, при нужда сами взели участие в поемането, настаняването и превозването на незаконните непознат и жители.
В множеството случаи мигрантите били арестувани от полицията в коли и квартири в Бургас, край с. Българево, край Синеморец.

При неутрализирането на групата на 11 април 2018 година, с изключение на участниците в нея, е арестувано още едно лице - С.Г., петият обвинен по делото. Той и негов прочут правили същата активност – подкрепяне на незаконни мигранти в страната против възнаграждение. Двамата се договорили с Е.М. и З.Ц. да се включат като участници в групата, само че дейностите на полицията и прокуратурата предотвратили взаимната им активност.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР