Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за кмета на Чупрене

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на кмета на община Чупрене Ваньо Костин, упрекнат за длъжностни закононарушения, оповестиха от прокуратурата.
БГНЕС напомня, че кметът на Чупрене бе арестуван на 9 април 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура, подкрепена от КПКОНПИ и Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи. При интервенцията били претърсени кабинети в общинската постройка и голям брой адреси в Чупрене, с. Долни лом и Белоградчик. Намерени и конфискувани бяха общо 20 контракта за продажби, множеството от които осъществени без законна тържна процедура. Иззети са памети на компютърни конфигурации и други доказателства, относими към досъдебното произвеждане. Разпитани са близо 20 очевидци, част от които пред арбитър.
Обвинението против кмета на Чупрене се отнася за 10 извършени обществени търга за продажба на общинска земя. Другото му обвиняване е за засвидетелствуване на погрешни обстоятелства и условия в дължима декларация за спор на ползи. „ Тук са три незаконните действия, за които сме събрали доказателства и за които кметът е притеглен към наказателна отговорност”, сподели наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.
Установено е, че в интервала на последните 4 години кметът на общината е провел няколко обществени търга, при които е направил голям брой нарушавания на законодателството. „ С оглед обезпечаване опцията да взе участие в тези търгове един единствен претендент, който да завоюва надлежно търга на цена близка до данъчната оценка с една стъпка при наддаването, каквото е изискването по закон”, сподели той. При 10-те търга е подадена общо към 236 декара земя. Купувачи са постоянно 4 търговски сдружения, които по думите на прокурора са регистрирани и са благосъстоятелност на бащата на кмета, неговата някогашна, сегашна брачна половинка и се съставляват всекидневно от брат му и други негови роднини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР