Специализираната прокуратура слага белезници и разпитва за шпионаж и чуждо

...
Специализираната прокуратура слага белезници и разпитва за шпионаж и чуждо
Коментари Харесай

Обвинени русофили в шпионаж - евтина комедия с непридвидими последици

Специализираната прокуратура поставя белезници и разпитва за шпионаж и непознато въздействие. Не, не е 1936 година и действието не се развива в Съветския съюз, когато там се вихри генпрокурорът Вишински. 9 септември, 2019-а е и тук се вихри родната спецпрокуратура, за която дава отговор Иван Гешев.
Същият, за който се пишат писма в поддръжка за основен прокурор, антимедия провежда марш в негова поддръжка, а очевидци песни за него пеят…

Пръв с белезници се оказал Юри Борисов, ексдепутат, ексглавен редактор на „ Дума “ и член на управлението на съдружие „ Русофили “. Домът му бил обискиран, конфискувани са документи, сред които и приветствен адрес от Димитър Главчев, когато бе ръководител на Народното събрание.

Различни източници настояват, че са привикани на разпит и други членове на „ Русофили “, сред които Николай Малинов (който сутринта трябвало да взе участие в бТВ, само че не се явил), Кристина Иванова, Милен Чакъров, Енчо Москов, проф. Ваня Добрева…

Медии пишат, че прокуратурата се готви да повдигне обвиняване в шпионаж. Поне това излиза наяве от връченото определение за обиск по отношение на дело, формирано на 3 юли 2019 година по член 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години. Няма да е изненада, в случай че им прибавят и скрит план за събаряне на властта. Любимите обвинявания на Вишински, Берия и Ягода.

В Следствието е бил извикан и социологът Живко Георгиев, който бил разпитван за проучване отпреди време и дали върху него не е повлиял запасния военачалник Леонид Решетников, чиновник преди време в съветското разузнаване.

Какво става?

Да обвиниш хора в шпионаж е съществено нещо. Тайните служби би трябвало да са събрали неопровержими доказателства, което обаче е подозрително, изхождайки от делата им през последните години. Поне да бяха прочели новата книга на Фредерик Форсайт „ Измамника “, в която потвърденият ценител на шпионажа разказва какво тъкмо е нужно, с цел да обвиниш някого в шпиониране за друга страна. Най-важното от всички условия е обвиненото лице да заема значим пост в службите или ръководството на страната и армията.

В случая с русофилите това няма по какъв начин да е по този начин. Юри Борисов е бил преподавател, учител в Медицинска академия, народен представител преди доста време и публицист. Какъв достъп има той до държавни и военни секрети? Ами останалите разпитвани? Някои от тях даже не са помирисвали казарма, камо ли да знаят какво значат проекти на Генералния щаб, секрети на военното произвеждане или секретни папки на НАТО…

Страшните русофили...

Русофилите нерядко са смешни с техните бодряшки лозунги за социализъм и припратки към " златните " времена на Съюз на съветските социалистически републики, Сталин, Путин и „ Мой адрес не дом и не улица, мой адрес Советский союз… “. Събират се на бент. „ Копринка “, пийват водка, описват си мемоари, облечени във фланелки със сърп и чук. Събират се и на паметника на Съветската войска, само че и там редиците им оредяват, тъй като децата и внуците им живеят и учат в Дивия Запад... Това ли им е шпионажа? Много по-опасни са да вземем за пример „ Нощните вълци “ – моторджиите на Путин, на които се наливат милиони, с цел да обикалят страните и да предизвикат сбивания и вълнения. Но тях нашата прокуратура не закача. Да не приказваме за частните разузнавания на огромните съветски корпорации и техните сътрудници у нас измежду политици, управници и предприемачи от най-голям сан.

Обвинението си трае и за тримата чиновници на съветското ГРУ, свързани със абсурда „ Скрипал “ и обитавали у нас, без службите ни да ги засекат. Неофициалната версия обаче е, че освен са знаели за тях, само че са им оказали логистична поддръжка.

Държавното упрекнати мълчи и за отравянето на предприемача Емилиян Гебрев, синът му и върховен чиновник на компанията. А подозренията, че са потърпевши сходно на Скрипал и щерка му във Англия са доста – има и доказателства.

Къде са " къртиците "

Ако има съветски „ къртици “ у нас, то те са в тайните служби и в политическите среди. Винаги се търсят хора с въздействие и благоприятни условия, с цел да прокарват решения, които обслужват съветските ползи. Например в региона на енергетиката, доставките на газ и други огромни планове. Като „ Южен поток “, по който руснаците и до през днешния ден чакат едни 600 милиона евро, за които няколко пъти загатват и президентът Путин, и министър председателят Медведев.

Арестите и разпитите на русофили наподобяват на примитивно интензивно мероприятие за да се доразвие абсурдът с позицията на Външното ни министерство във връзка фотоизложбата, проведена от съветското посолство в София, която възбуди духовете към това дали освободители или окупатори са руските войски в края на Втората международна война за нас и страните от Източна Европа. Много жалко измислено интензивно мероприятие. Освен това ще докара до чувство за репресии по политически аргументи, както и остра реакция в някои кръгове. Възможно е също да се цели повдигане на звук, зад който да се промушат неуспехите с ресора за българския еврокомисар, порноидиотщината на обичания на прокуратурата антисайт, назначението на Иван Гешев за основен прокурор и прочие Ако някой обаче е считал с арести на русофили да блесне пред американци и Брюксел, би трябвало да отиде на доктор. Макар, че за дивотия лек не е открит…

Нафталиненият военачалник

Колкото до ген. Решетников, който от дълго време е в нафталина, съветски уебсайт наскоро го дефинира като „ подведен простак и изменник “. Повод за тази характерност е опита на някогашния разведчик да сътвори съдружие, което „ да почисти съветската история от неистини и клюки “. Идеята умряла преди да тръгне...

Ако спецпрокуратурата желае да върви по следите на съветската агитация, шпионаж и сфери на въздействие у нас, би трябвало да смени посоката. Ама по какъв начин да стане, като знае че ще попадне на свои хора, че и на началници…

Отдавна жертви на прокурорския произвол предизвестяват, че има господство на беззаконието, само че малко на брой обръщат внимание. Сега границите на деяние се уголемяват. Пак мълчете. Защото русофилите не ви кефят.

Утре ще почнат да прибират съперниците на назначението на Гешев за основен прокурор, които се готвят за митинги. И те са заговорници и превратаджии.

Русофобите също да не се отпускат, тъй като Путин ще звънне по „ аления “ телефон и Гешев ще хукне по къщите им.

Тук е по този начин: почтен си единствено в случай че кажат Цацаров и Гешев. А на тях дебелото момче. И в случай че няма защо да се заловен, ще измислят връзка с КТБ - и хайде в кауша. Тя, прокуратурата, знае чудесно, че Шиши е гребал с най-големия черпак от банката на Василев, само че не го закача. Гешев сподели, че го нямало на никое място в документите по делото. Странно - цяла България знае, че е там повече от всички останали. И в тези пари, дето Путин ги чака, и там е забъркан. Но други са в дранголника. Нали желаете Гешев и правда? Получавате ги в цялата им хубост.

Следва реакцията на Москва.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР