Специализираната прокуратура повдигна обвинение за изнудване на бившия народен представител

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение за изнудване на бившия народен представител
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на бивш депутат по Суджукгейт

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване за изнудване на някогашния депутат Живко Мартинов.

Ексдепутатът не се яви в прокуратурата в петък по здравословни аргументи. Представен е болничен лист до 15 януари. Предявяването на постановлението за привличането му като обвинен е планувано за 16 януари.

Мартинов ще дава отговор пред Специализирания углавен съд за това, че в интервала от януари 2012 година до януари 2013 година, в Добрич, за да набави за себе си имотна полза, принудил А. П. П. да му даде четири тона недопечен суджук, 30 кг филе „ Елена “ и 30 кг телешка пастърма. Така някогашният народен представител предизвикал обилни имуществени вреди в размер на повече от 36 000 лв..

Отправените към пострадалия закани са: „ Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш огромни проблеми, тъй като съм те вкарал в листата на компании, които би трябвало да дават. И в случай че не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста “; „ Акъли не желая, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е отново прекрасен като предходния суждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, хвърлям те, няма да те очаквам доста, че си на ръба. “; „ Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще би трябвало да даваш, до момента в който реша аз. Иначе си пасажер. “; „ Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане неточност със суджука, тъй като в случай че не му хареса, си приключил. “

Определената мярка за неотклонение на Мартинов е парична гаранция от 20 000 лв.. Предстои в къси периоди Специализираната прокуратура да внесе обвинителния акт в Специализирания углавен съд, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Ако бъде приет за отговорен, Мартинов може да получи наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години, санкция от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация на имущество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР