Специализираната прокуратура чака от антикорупционната комисия КПКОНПИ по проверката по

...
Специализираната прокуратура чака от антикорупционната комисия КПКОНПИ по проверката по
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата чака документи от комисията на Цацаров за проверката на Кирил Петков - през януари става ясно престъпник ли е бъдещият премиер

Специализираната прокуратура чака от антикорупционната комисия КПКОНПИ по инспекцията по сигнала за поданството на Кирил Петков за времето му, когато беше длъжностен министър в първото за тази година държавно управление с министър председател Стефан Янев.

Информацията е от представителя на Христо Кръстев, представен от в. " Сега ". Той разяснява, че от КПКОНПИ се чакат документи, доколкото Петков е подавал заявления за несъответственост, до момента в който е бил длъжностен министър.

Проверката, формирана на 24 август, е продължен до 15 декември, което е оптималният период. След това наблюдаващият прокурор има още месец (до 15 януари), с цел да се произнесе - има ли данни за закононарушение, за което да бъде формирано следствие, или инспекцията да бъде прекъсната.

Проверката стартира след сигнал, получен на електронната поща на държавното обвиняване. Към него е причислен и еднакъв сигнал, подаден до прокуратурата от гражданка от Варна.

" На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил осъществяване на персонална инспекция по реда на Закона за правосъдната власт. Предстои приобщаването на относими към проблема документи, в това число и от Конституционния съд ", разгласи прокуратурата в особено известие по тематиката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР