Специализираната полицейска операция е проведена в Пловдивска област, Стара Загора,

...
Специализираната полицейска операция е проведена в Пловдивска област, Стара Загора,
Коментари Харесай

Спецполицаи неутрализираха група за подготовка на фалшиви документи

Специализираната полицейска интервенция е извършена в Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Целта на служителите на реда е да обезвреждат проведена незаконна група, ангажирана с подготовка и разпространяване на подправени документи за идентичност. В рамките на интервенцията са арестувани 10 участници в незаконната скица, 8 от които престъпно проявени.

Разкрити са общо две работилници за направа на неистинен публични български , френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи. От тях са конфискувани огромно количество както подготвени, по този начин и незавършени подправени документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки , мастила и голям брой материали за направата на фалшификатите.

Шестима са арестувани в Пловдив , където служителите на реда са обискирали шест адреса и шест автомобила. Разкрити са двете работилници за направа на подправени български и непознати документи. Една от тях се намирала в апартамент в жилищна постройка, откъдето са конфискувани голям брой подготвени и незавършени непознати документи , компютри, принтери, ламинатори, печатни плаки, машина за топъл щемпел, мастила и голям брой материали, съотносими към незаконната активност.

Другата работилница била обособена в офис на компания , където са открити лазерен принтер за гравиране, компютърна настройка , флаш памет с предпечат на български и непознати документи и изображение на 50 евро.

В два от колите служителите на реда намерили подправени български паспорти, персонални карти и шофьорска брошура. На един от адресите в Пловдив е намерено и огромно количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис.

Друг съизвършител в групата е арестуван на територията на град Стамболийски. При процесуално-следствени дейности на адрес в града са открити и конфискувани неистинен документи.

При обиск на апартамент в Русе служителите на реда разкрили подправени документи, фотоси паспортен формат с данни на лица и компютърна настройка . Там е арестуван член на незаконната група.

Негов " сътрудник " е открит и арестуван и на територията на Стара Загора , където служителите на реда са претърсили адрес и лек автомобил. От дома те иззели неистинен документи, фотоси паспортен формат с данни на лица. Техен съизвършител е задържан в Ямбол, след осъществени процесуално-следствени дейности.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Специализирана прокуратура .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР