Специализираната полицейска операция 24 часа контрол на скоростта“, която стартира

...
Специализираната полицейска операция 24 часа контрол на скоростта“, която стартира
Коментари Харесай

Вижте резултатите от спецакцията на полицията във Варна

Специализираната полицейска интервенция " 24 часа надзор на скоростта “, която започва на 18 април, приключи тази заран.

За период от 24 часа бяха обхванати 28 точки за надзор, ситуирани на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна. Общият брой установени нарушавания е 214, като при един от случаите е установено превишаване на позволена за придвижване скорост в градски условия с повече от 50 км./ч.

За времето, в което се организира интервенцията, на територията на област Варна са настъпили общо 21 пътни случая, като от тях 1 е с потърпевши жители.

Превишената или несъобразена скорост е открита като една от най-честите причина за възникването на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Акцията се организира по едно и също време в няколко европейски страни и е проведена от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на профилираната интервенция се реализира надзор върху скоростта на моторните транспортни средства в обитаемоте места, по основните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР