Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) провежда кампания

...
Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) провежда кампания
Коментари Харесай

СБАЛОЗ - Варна провежда кампания за безплатни прегледи на хора с онкологични заболявания

Специализираната болница за лекуване на онкологични болести (СБАЛОЗ) организира акция за безвъзмездни диспансерни прегледи на хора с онкологични болести, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Специализираната болница за лекуване на онкологични болести „ Д-р Марко А. Марков – Варна “ реализира акция за информиране на пациенти с доброкачествени и злокачествени онкологични болести, които имат право на безвъзмезден диспансерен обзор. На диспансерно наблюдаване подлежат всички пациенти, които са завършили лекуването си – хирургично, посредством химиотерапия или лъчетерапия.

Прегледите се поемат от здравната каса и са безвъзмездни за пациентите.

През първата година след края на лекуването болните, с доброкачествени и злокачествени болести, имат право на 4 безвъзмездни прегледа в границите на годината в СБАЛОЗ – Варна. Те се организират на 3 месеца. През втората и третата година след лекуването, пациентите имат право да двукратни диспансерни прегледи на година – през 6 месеца. От четвъртата година нататък наблюдението е един път годишно. Тези прегледи са значими за следене на възобновяване на пациентите след подхванатото лекуване, за разкриване навреме на затруднения или рецидиви, безапелационни са експертите на СБАЛОЗ – Варна. Данните демонстрират, че доста малко от всички регистрирани 19 730 заболели от Варна и 6386 от Добрич, се възползват от това си право. Броят на пациентите, които са минали най-малко един диспансерен обзор през 2018 година е 6350. В същото време тези, които имат право на това (не са на химио или лъчетерапия в момента) са 22 625. На диспансерно наблюдаване подлежат и пациентите с доброкачествени болести, напомнят от болничното заведение.

Всички пациенти, които имат право на безвъзмезден обзор, могат да си запишат час на място в регистратурата на СБАЛОЗ – Варна на бул. „ Цар Освободител “ 100 или на телефон 052/975 840.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР