Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група,

...
Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Нови подробности за разбитата банда за кражба на луксозни коли

Специализираната акция по отношение на неутрализирането на проведена незаконна група, която се занимава с пазаруване, регистрация и продажба на първокласни коли, които са предмет на закононарушения, бе проведена съвместно от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас, Варна и ГДНП. Тя бе осъществена на територията на Габрово, Варна и Бургас. Бе обезвредена проведена незаконна група, профилирана в регистрацията и трафикирането на коли, които са обект на закононарушение. Задържани са 14 души.  Това съобщи на брифинг за публицисти шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Емил Павлов.

„ Групата може да бъде избрана като интернационална, защото част от колите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на закононарушение от страни от Западна Европа. Групата е работила от 2019 година досега, като са открити 30 автомобила, които са предмет на закононарушение ”, акцентира той.

„ От 14-те арестувани лица по Закона на Министерство на вътрешните работи – все още пет са с повдигнати обвинявания за присъединяване в „ незаконно съдружие ”. Това е тежко съзнателно закононарушение, което е наказуемо с  лишаване от независимост до 6 години. Две от лицата, за които е направено разпореждане за привличането им като обвинени, все още се намират отвън рамките на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест ”. Това акцентира прокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.

За останалите три лица ще бъде поискано да бъде наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. „ В момента те са арестувани за 72 часа ”, уточни прокурор Чинев.

По думите му четири от арестуваните лица са от Бургас, а едно е от Варна. „ Всички са пълнолетни български жители ”, подчертаха от държавното обвиняване.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас посочи, че част от първокласните коли, които са станали обект на кражба в страната ни, са били на непознати туристи, пристигнали на отмора през лятото в България. „ Друга част от колите са предмет на лизингови измами – главно на територията на Германия. Те са регистрирани в България с неистинен документи,с изменен идентификационен номер, след което са били изнасяни за страни от Близкия изток през Турция ”.

Старши комисар Павлов уточни, че са установени недостатъци при регистрацията на колите в " Пътна полиция ". " Аз като шеф съм взел ограничения. Променена е цялостната организация при регистрациятана коли и е заменен съставът на КАТ в Бургас ", съобщи той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР