Специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от

...
Специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от
Коментари Харесай

Българин стана продуктов директор на AtScale


„ Специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от водещите софтуерни страни ”, разяснява Петър Стайков, новият продуктов шеф на компанията за виртуализация AtScale
(снимка: Борислав Чепишев / предоставена от AtScale)

Глобалната компания за виртуализация на данни AtScale назначи Петър Стайков от българския си екип на позицията продуктов шеф на трите офиса, които са под шапката на организацията в София, Бостън и Калифорния.
още по тематиката
Петър Стайков работи в BI отдела на AtScale малко повече от година. „ Щастлив съм, че имам опция да се развъртвам в България и в същото време да работя за основаването на артикул, който е без аналог в света ”, показа той във връзка назначението.

Решенията на AtScale разрешават на фирмите да виртуализират аналитични данни, без значение къде се съхраняват. Така е вероятен обединен аспект на информацията към BI, AI и приложения за машинно образование.

На новия си пост Петър ще работи с екип от български ИТ специалисти, както и с американски ветерани в областта на технологиите като Дейв Мариани, Крис Линч и доста други. „ Всеки ден ние от Atscale потвърждаваме, че експертите у нас по нищо не отстъпват на тези от водещите софтуерни страни ”, разяснява той.

През последните 18 месеца родните ИТ специалисти стоят в основата на всички ъпдейти на продуктa на AtScale, като над 90% от софтуерното инженерство към този момент се прави у нас. Съвсем неотдавна основаната в Силициевата котловина компания заяви, че българи ще създават и план за машинно образование, който ще се реализира в партньорство с Data Robot.

„ Петър е извънреден експерт, който се потвърждава всеки ден през последните 12 месеца. Високо оценявам желанието му да се развива и да учи нови неща. Още от първата ни среща знаех, че той е идеалният претендент за Atscale ”, показа Момчил Михайлов, общоприет управител на AtScale за Европа.

Петър е бакалавър по „ Телекомуникационни технологии ” в Технически университет – София. След това приключва магистратура по „ E-business & e-governance ” в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Преди да се влее в редиците на AtScale е работил в Coca-Cola в продължение на 12 години, в областта на BI.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР