Специалисти в САЩ са установили, че ваксинираните хора могат да

...
Специалисти в САЩ са установили, че ваксинираните хора могат да
Коментари Харесай

Учени от САЩ: И ваксинираните могат да предават COVID-19

 Специалисти в Съединени американски щати са открили, че имунизираните хора могат да са разпространители на ковид. Компаниите " Пфайзер “ и " Модерна “ изследват какъв брой от имунизираните могат да предават вируса, предава БНР.

Дори и да имате ваксина против ковид, не може да ходите без маска на публични места. Това е към този момент мнението на лекарите. Носът е главният вход на вирусните инфекции. В това число и за ковид. Той бързо се развъжда там и задейства имунната система, само че коронавирусните ваксини се инжектират в мускулите. Ваксината подтиква производството на антитела и това би трябвало да бъде задоволителна отбрана, с цел да защищити този, който има ваксина, да не се разболее. Някои от антителата може би ще циркулират в кръвта до носната лигавица и ще пазят там от болест.

Но към този момент не е ясно дали те ще бъдат задоволително количество и какъв брой бързо ще могат да бъдат мобилизирани. Ако те не са доста, вирусите могат да цъфтят в носа и да бъдат кихани или издишвани и да заразяват другите.

" Това е съревнование, зависи дали вирусът може да се създава по-бързо, или имунната система може да го управлява по-бързо ", споделя Марион Пепър, имунолог от Вашингтонския университет в Сиатъл.

Ето за какво ваксини, които се впръскват в носа като спрей или се ползват през устата, са по-добри от мускулните инжекции при респираторните вируси, считат специалисти. И за имунизираните против Covid-19 към този момент не отпада носенето на маските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР