Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, обясниха защо любимата на

...
Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, обясниха защо любимата на
Коментари Харесай

Пицата – същинска хранителна дрога

Специалисти от университета на Мичиган, Съединени американски щати, обясниха за какво обичаната на мнозина пица е толкоз пристрастяваща.

Оказва се, че тя е същинска хранителна дрога.

Най-добре съчетаващите се в пицата съставки са мазнините, солта и въглехидратите. А това от своя страна е композиция, за която нашият организъм безусловно копнее и която задейства мозъчната верига, виновна за възнаграждението.

В пицата откриваме и млечния протеин казеин, който, когато бъде храносмилан, отделя казоморфини. Те работят на рецепторите за допамин - хормон на удоволствието и възнаграждението, и усилват производството му.

Ако оставим настрани химическите процеси, съществуват и редица психически страни, които вършат пицата толкоз привлекателна - да вземем за пример нейният мирис и цвят. Самият развой на хранене постоянно се свързва със също толкоз приятното превозване в компанията на другари.

Според откривателите вследствие на това пицата заема първото място измежду храните, предизвикващи взаимозависимост. Учените даже я разказват като хранителна дрога. По този индикатор тя изпреварва артикули като шоколад, чипс, сладолед, бисквити.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР