Специалисти от ТВЕЛ представиха предложение за конструкция на горивна касета

...
Специалисти от ТВЕЛ представиха предложение за конструкция на горивна касета
Коментари Харесай

„Росатом“ представи гориво ТВС-Квадрат на конференцията TopFuel в Китай

Специалисти от ТВЕЛ показаха предложение за структура на горивна касета за реактори със западен дизайн PWR въз основата на гориво с съветски дизайн ТВС-Квадрат (TVSK) по време на TopFuel 2023. Международната научно-техническа конференция, отдадена на разработките и употребата на нуклеарно гориво за леководни реактори PWR, BWR и ВВЕР, се организира в китайския град Сиан.

TVSK е единственото нуклеарно гориво на международния пазар, което е изцяло без значение от създадената истинска реакторна технология PWR. В него са употребявани най-хубавите материали и механически решения, потвърдили успеваемостта си по време на дългогодишната употреба на съветско гориво за реактори ВВЕР. Добрите характерности на TVSK са потвърдени на основата на опита от цялостния цикъл на употреба в европейския реактор PWR-900 и следпроектни проучвания в теоретичен център.

„ Горивото TVSK дава на операторите неповторими прерогативи - повишение на индустриалните индикатори на енергоблоковете и увеличение на експлоатационната сигурност и резистентност на веригата от доставки, с помощта на изцяло самостоятелните механически решения на „ Росатом ", съобщи ръководителят на плана за ТВС-Квадрат от ТВЕЛ Иля Ушмаров.

Внедряването на TVSK с нараснало равнище на обогатяване на уран и с увеличение на горивния цикъл на енергоблоковете ще направи работата на
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР