Специалисти от лондонския Имперски колеж установиха, че портокалите, гроздето и

...
Специалисти от лондонския Имперски колеж установиха, че портокалите, гроздето и
Коментари Харесай

Ето кои плодове и зеленчуци намаляват риска от рак

Специалисти от лондонския Имперски лицей откриха, че портокалите, гроздето и морковите съдържат противоракови съединения, които наподобяват на употребяваните в утвърдени медикаменти. 

Според тях от 7900-те молекули в плодовете и зеленчуците, 110 са с капацитет да се борят с туморите.

Учените са достигнали до това умозаключение, след като са въвели 7962 биологично дейни молекули в логаритъм, " подготвен " да разпознава свойствата на 199 медикаменти против рак. Той разграничил 110 с противораков резултат.

Най-много съставки с противоракови свойства има в портокалите, гроздето, морковите, зелето, дивата целина, кориандъра, копъра и чая. Портокалите са изключително богати на флавоноида дидимин. Той се съдържа също в кориандъра и копъра.

В края на предходната година изследване за следващ път потвърди, че потреблението на органични артикули, понижава общия риск от рак. То е стартирало през 2009 година и е обхващало 68 946 французи. Участниците са дали отговор на въпроса какъв брой постоянно са избирали органични артикули. През 2015 година е открито, че при тези, които са консумирали повече органични храни, в това число месо и млечни, наличието на ракови болести е с 25% по-малко. Изследователите са създали заключението, че „ по-високата периодичност на консумация на биологични храни е обвързвана с понижен риск от рак “. Изследването е оповестено в JAMA Internal Medicine.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР