Специален спектакъл в театър Българска армия. С него поколения актьори,

...
Специален спектакъл в театър Българска армия. С него поколения актьори,
Коментари Харесай

70 г. театър „Българска армия“: Артистите отбелязват юбилея със специален спектакъл


Специален театър в спектакъл " Българска войска ". С него генерации артисти, режисьори и композитори честват 70-ия празник на институцията.

На 16 август 1952 година в тогавашното кино " Роял " на " Раковска " се основава Театърът на Народната Армия. От 2000 година до през днешния ден - Театър " Българска войска ".

Историята на това място среща генерации български актьори, измежду които Стефан Данаилов, Тодор Колев, Наум Шопов, Иван Налбантов, Васил Михайлов и режисьори като Крикор Азарян и Леон Даниел.


„ Аз съм от 95 година в театъра на Армията и всички тези огромни имена още работеха на сцената. Иван Налбантов даваше доста скъпи препоръки и в диалозите постоянно споделяше, да знаеш в интервал на рецесии се върви към класиката, слага се класиката “, сподели Мирослав Пашов, шеф " Театър Българска войска ".



След хиляди представления на цялостни зали и през днешния ден актьорите от трупата на спектакъл „ Българска войска “ не стопират да репетират на сцената, с цел да почетат своята 70-годишнина.

„ Познавам всеки ъгъл, всяка, стаичка… Това е нещо като къщата ти, към този момент от дълго време не съм в театъра…но не преставам да го усещам “, споделя Проф. Ивайло Христов.

Вторият огромен празник за театъра е на 24 май, когато ще се връчат обичайните награди " Аскеер ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР