Специален съд нареди бившият началник на словашката полиция Тибор Гаспар

...
Специален съд нареди бившият началник на словашката полиция Тибор Гаспар
Коментари Харесай

Арестуваха бившия шеф на словашката полиция заради убийството на Ян Куцияк

Специален съд подреди някогашният шеф на словашката полиция Тибор Гаспар да бъде подложен под стража по отношение на осъщественото през 2018 година ликвидиране на проверяващия публицист Ян Куциак и годеницата му, съобщи ДПА.
Още по тематиката
Бившите ръководители на няколко полицейски ръководства също бяха сложени под стража поради опасения, че могат да опитат да сплашат очевидци.

Не се оповестяват повече детайлности за действия, в които прокуратурата или съдът упрекват някогашните служители на реда. Но те бяха упрекнати неведнъж в медийни изявления, че са разрешили корупционни схеми в полицията.

Твърди се, че полицията е уведомявала авторитетни предприемачи за следствия за корупция против тях. Милионерът предприемач Мариан Кочнер, който бе упрекнат като гарант на убийството на Куциак, се твърди, че е уреждал служители на реда да наблюдават проверяващи го публицисти със знанието на техните началници.

Кочнер бе оневинен през септември по делото за поръчковото ликвидиране поради липса на доказателства. Прокуратурата апелира правосъдното решение.

Твърди се, че той редовно е подкупвал и изнудвал съдии и прокурори, с цел да бъде оневинен в редица каузи за машинация, по които е бил обвинен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР